Comunicate de presa

Intretinere gazon

intretinere gazon

Gazonul chiar daca nu este o planta, un copac sau un arbust de care avem grija in permanenta, la fel necesita a fi ingrijit si intretinut corespunzator pentru a fi mereu verde si pentru ca sa ne incante ochii atunci cand il privim. Precum udam si fertilizam in permanenta plantele din gradina sau din ghivece asa trebuie sa procedam si cu gazonul.

Specialistii din acest domeniu ne dau cateva sfaturi de care trebuie sa tinem cont in procesul de intretinere a gazonului. Pentru ca gazonul din curtea ta sa arate formidabil trebuie sa repecti urmatoarele recomandari:

  1. In procesul de intretinere a gazonului cea mai importanta etapa este considerata etapa irigarii/udarii. In momentul in care gazonul tau este udat corespunzator si la timp, atunci acesta va avea un aspect sanatos, frumos si va fi verde in permanenta. Este obligatoriu ca gazonul sa fie stropit astfel incat apa sa ajunga pana la radacini, pentru ca doar astfel se va considera ca gazonul a fost udat corespunzator. De regula in perioadele mai racoroase cum ar fi primavara si toamna, gazonul trebuie stropit o data la doua zile, iar pe timp de canicula gazonul trebuie stropit in fiecare zi atat dimineata pe racoare cat si seara dupa apusul soarelui.

 

  1. In procesul de intretinere a gazonului o importanta deosebita o are si fertilizarea. Trebuie sa acordati o atentie deosebita alegerii fertilizantului. Trebuie sa fiti siguri ca acesta se potriveste cu iarba pe care o aveti in curte. Specialistii sustin ca fertilizantii universali pe care ii gasim in comert se potrivesc de minune oricarui tip de planta sau iarba, insa daca esti de parerea ca fiecare specie de planta trebuie fertilizata cu fertilizanti specili, atunci nu-ti ramane de cat sas cumperi fertilizanti speciali pentru fiecare planta in parte.

 

  1. O intretinere gazon corespunzatoare presupune si lucrarile de aparare a gazonului de daunatori. Daunatori sunt foarte multi si de aceea este extrem de important de aparat gazonul. Printre daunatorii principali putem enumera urmatorii:
  • ramele si viermii;
  • coropisnitele;
  • larvele gandacilor;
  • frunicile si albinele (paradoxal, nu?!)
  • tipula, etc..

Pentru a preveni inmultirea si raspandirea acestor daunatori in gazon, solul trebuie dezinfectat pentru a nu permite daunatorilor sa ajunga la radacini deoarece astfel va fi cu mult mai dificil de remediat lucrurile.

  1. O etapa la fel de importanta in procesul de intretinere a gazonului este tunderea acestuia. In procesul de tundere gazonul tau va capata un aspect frumos. Trebuie sa stiti ca dupa ce a fost plantat, gazonul se va tunde pentru prima data dupa 10-12 zile. Pe portiunile de mijloc nu reprezinta nici o problema sa-l tundeti, deoarece aveti masina de tuns iarba care va vine in ajutor. Un pic mai dificil va fi sa intretineti gazonul de langa gard, insa nu si imposibil.

 

Mai sunt si alte etape de care trebuie sa tineti cont in procesul de intretinere a gazonului. In momentul in care vei tine cont de etapele enumerate de intretinere a gazonului cu www.Moderngardendesign.ro cu siguranta vei avea un gazon frumos, cu aspect sanatos si mereu verde..

No Comments Found

Leave a Reply