Internet

Jucarii potrivite copiiilor in jurul varstei de 1 an

Se spune ca pana la varsta de 2 ani copiii trebuie sa se obisnuiasca cu mediul exterior, sa descopere tot ceea ce ii inconjoara, sa isi dezvolte creatvitatea si de aceea nu ar trebui sa primeasca foarte multe jucarii. Insa cu totii stim ca acest lucru este imposibil, deoarece atunci cand este vorba de un copil mic abolut toata lumea care vine in vizita ii va adduce cel putin cat o jucarie. Ca sa nu mai vorbim si de sarbatori, unde nu putem sa lasam sa treaca Mos Nicolae, Mos Craciun sau Iepurasul fara sa lase cate o mica jucarie.

Exista o gama vasta si variata de jucarii copii 1 an care sa ii faca pe acestia fericiti. Insa ei nu pun foarte mult prêt pe anumite jocuri sau jucarii, ci sunt incantati de orice lucru care lor li se pare interesant. Pentru ei pana si un pahar sau o cutie oarecare poate deveni o jucarie interesanta. Si noi ne pricepem cel mai bine la a inventa cele mai haioase, educative si variate jucarii. Copiii nu au nevoie de un numar foarte mare de juarii deoarece cu toii stim ca unele dintre ele pot sta cu saptamanile aruncate intr-un colt al camerei fara sa fie atinse macar o data. Copiii au nevoie de idei creative care sa le stimuleze partea artistica, sa le puna imaginatia la lucru si care sa le trezeasca constant interesul. In aceasta categorie intra si gama de jucarii lego care este perfecta pentru copiii de diferite varste. Vor descoperi ca pot crea diverse forme, lucruri, animale, iar acest lucru ii va tine antrenati constant.

Cand sunt mici copiii vor sa stie tot. Si acest lucru ne ofera prilejul de a-i invata cat mai multe lucruri si asta doar cu ajutorul jucariilor. Putem sa ii invatam culorile cu ajutorul cuburilor, sa le achizitionam jocuri cu forme astfel incat sa inceapa sa le invete. Chiar daca nu vor sti ce forme sunt, din punct de vedere vizual le vor tine minte. Creioanele colorate cerate sunt foarte utile, nu numai pentru ca vor colora cu ele si si pentru ca ii va ajuta sa invete culorile. Mingile de orice forma si orice marime au success la orice copil, fie ca le rostogolim de la unul la celalalr, fie ca le ascundem pentru a le cauta apoi.

Pe masura ce cresc trebuie sa l inventam diverse jocuri precum construirea de casute sau corturi improvizate in camera din paturi si cearceafuri. Instrumentele muzicale sunt foarte iubite de catre cei mici, chiar daca adultii vor necesita de un grad foarte mare de rabdare si intelegere la auzul a diverselor sunete ce se rasfrang intre cei patru pereti. Insa, cine stie, poate vei descoperi ca cel mic sau cea mica are un talent innascut pentru un anumit instrument.

Copiii trebuie lasati sa se joace si sa experimenteze. Nu degeaba se spune ca anii copilariei sunt cei mai fericiti ani din viata fiecarei persoane. Sunt acei ani in care nu ai nici o grija decat aceea de a descoperi lucruri noi, de a te bucura de orice lucru oricat de mic, de a fi fericit.

.

No Comments Found

Leave a Reply