Fără categorie

La ce sa va asteptati daca alegeti meseria de asistent medical

In Romania este mereu nevoie de forta de munca in domeniul asistentei medicale. Desigur, aceasta nu este o meserie ca toate celelalte. Orice ramura din domeniul medical presupune mult mai mult decat niste simple cunostinte insusite pe bancile scolii. Asistenta medicala inseamna a practica cu rigurozitate o meserie, dar si a fi pasionat de ceea ce faci. Asistentul medical trebuie sa fie un bun profesionist si un om care sa cunoasca empatia si importanta bunastarii pacientului, dincolo de orele pe care acesta le-a petrecut in picioare, de turele efectuate si de numarul de pacienti ajutati sau ingrijiti.

Pregatirea nu se opreste vreodata, pe langa cursurile de specialitate, fiind necesare si lecturi din domeniu precum carte tehnici de nursing Lucretia Titirca. Lucretia Titirca este unul din cele mai cunoscute nume din Romania, dar si din lume, in ceea ce priveste asistenta medicala. A oferit literaturii de specialitate multe titluri din acest domeniu, printre care si aceasta carte nursing Lucretia Titirca. Pe site-ul librariadelfin.ro puteti gasi, la un pret exceptional acest ghid nursing ce nu trebuie sa lipseasca niciunui asistent sau viitor asistent medical.

Asistentele lucreaza intr-o varietate de sectoare si specialitati. Acestea pot alege sa faca practica in spitale, case de ingrijire medicala, cabinete medicale, ambulatoriu, centre de sanatatea muncii si centre de sanatate comunitare, scoli, clinici, tabere si adaposturi.

Asistentii indeplinesc multe sarcini profesionale, care pot sa fie diferite in functie de locul in care lucreaza sau de specialitate. Responsabilitatile unui asistent medical includ sarcini precum:

  • efectuarea de examene fizice;
  • obtinerea istoricului medical;
  • consiliere si educatie in sanatate;
  • administrarea de medicamente, ingrijirea ranilor si alte interventii mici;
  • coordonarea ingrijirii pacientilor;
  • participarea la luarea deciziilor critice.

Exista peste 100 de specialitati de asistenta medicala, inclusiv: ambulatoriu; asistenta medicala de urgenta, geriatrie, ingrijiri chirurgicale medicale, unitatea de terapie intensiva neonatala, nefrologie, obstetrica si ginecologie, pediatrie, ingrijire psihiatrica, radiologie, reumatologie, trauma etc.

Beneficiile unei cariere de asistent medical

In Romania exista o penurie din ce in ce mai mare de asistente. Multe aleg sa plece in strainate pentru un castig mai bun. Insa, acestea trebuie sa stie ca munca aici le poate aduce multe satisfactii pentru ca nevoia de asistente medicale este foarte mare. Pentru asistentii medicali, aceasta deficienta va oferi o potentiala securitate a locurilor de munca, o optiune pentru a avansa sau pentru a schimba specialitatile in sfera de aplicare a practicilor de asistent medical si oportunitati de educatie avansata.

In plus, in prezent, asistenta medicala ofera sansa de a lucra in medii de munca netraditionale, precum scoli sau alte locatii ce se gasesc in afara spitalelor sau clinicilor traditionale. Gama larga de specialitati inseamna ca asistenta medicala poate viza  persoane cu interese variate. Aceste persoane isi pot folosi abilitatile de asistent medical intr-o multitudine de domenii de practica. Salariul de asistent medical inregistrat este mult peste medie si exista modalitati suplimentare de a creste castigurile ca asistent medical.

De exemplu:

-ore suplimentare de lucru sau schimburi de garda;

-lucreaza in specialitati cu plata mai mare obtinand certificari si grade avansate;

-devenind asistent educator etc.

Asistenta medicala este o cariera responsabila si plina de satisfactii, dar nu este intotdeauna usoara. Dezvoltarea abilitatilor, cum ar fi managementul stresului, abilitati de ascultare, compasiune si forta interioara pot ajuta asistentii medicali sa faca fata provocarilor cotidiene ale carierei alese.

No Comments Found

Leave a Reply