articole

Recicleaza pentru un viitor mai verde!

Cu toate uzinele si fabricile care se construiesc, viitorul arata destul de gri daca nu incepem de acum procesul de reciclare. Din fericire, exista firme precum Cleanrecycle.ro, care se ocupa de ridicarea deseurilor diferentiate pentru a le recicla. Luand notite de la tari care se pot consider deja mult prea poluate preucm China sau India, in Romania procesul de poluare poate fi stopat daca incepem sa respectam normele de reciclare. Zilnic, se arunca tone de deseuri pe care multi nu le diferentiza, insa cu un efort minim putem face o schimbare chiar acum.

Motive pentru care sa reciclam mai des:

Din motive de sanatate. Deseurile rezultate din echipamente electrice si electronice contin substante periculoase precum mercur, cadmiu, crom, plumb, beriliu. Expunerea la astfel de substante poate fi devastatoare pentru sanatatea populatiei. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mercurul este un element nociv, care produce efecte adverse la nivelul rinichilor si sistemului digestiv, probleme neurologice, iar cadmiul afecteaza rinichii, plamanii, ficatul si sistemul osos.

Pentru mediu. Daca sunt depozitate la gropile de gunoi si nu sunt tratate corespunzator, aceste deseuri polueaza solul, apa si aerul. Cadmiul prezent in bateria telefonului este suficient pentru a polua 600.000 l apa. CFC prezent in echipamentele frigorifice are efecte nocive si ireversibile asupra stratului de ozon, contribuind astfel la incalzirea globala. Tratarea si reciclarea deseurilor minimeaza impactul acestora asupra mediului.

Procesul de recuperare de 10 kg de aluminiu din reciclare consuma doar 10% din energia utilizata pentru producerea primara. De asemenea, este mai ieftin sa extragi aur dintr-o tona de telefoane mobile uzate decat extragerea aceleiasi cantitati dintr-o tona de minereu.

In fiecare an, locuitorii UE produc 6 milioane tone DEEE, iar acest volum continua sa creasca cu 3-5% anual, cu o rata de crestere de aproape 3 ori mai mare decat pentru totalitatea deseurilor generale.

Cleanrecycle.ro este o companie ale carei servicii nu pot sa lipseasca dintr-o societate moderna!

 

No Comments Found

Leave a Reply