La noi ca la nimeni.

Se întâmplă în România. Proprietarii unui autoturism cu un motor mai mare de 1.6 litri nu vor mai putea beneficia începând cu din această iarnă de ajutoare pentru încălzire. Hotărârea este de-a dreptul hilară, întrucât posesorul unui Audi A3, cu motorizare de 1.4 şi 135 CP, în valoare de aproximativ 30.000 de euro va putea beneficia de reducerile pentru încălzire.

Guvernul a decis ca persoanele care deţin automobile cu motoare de peste 1.6 l nu vor mai primi ajutoare de încălzire în sezonul de iarnă 2010-2011. Restricţia se aplică şi persoanelor care deţin un alt imobil în afara celui de domiciliu, informează automarket.ro.

În acelaşi timp, plafonul lunar maxim de venituri pe membru de familie în limita căruia sunt acordate ajutoare de încălzire a fost menţinut la 615 lei, împreună cu tranşele de venit luate până în prezent în calcul.

Cu toatea acestea, criteriul hotârit de guvernanţi este absurd. Dacă s-a respecta legea, ar însemna că posesorul unei Skoda Octavia Tour cu motor de 1.9, 101 CP (13.000 euro) nu are dreptul la astfel de ajutoare, în timp ce cel care deţine un Audi A3 cu motor de 1.4, 135 CP (30.000 de euro) va beneficia de reduceri pe perioada iernii.sursa

Asta mai lipsea poate omul are un ford 1.8 din 1993 si nu are bani sa ia alta masina si acum se trezeste ca din cauza masini nu poate primi nici bani de incalzire…

5 thoughts on “La noi ca la nimeni.

Comments are closed.