Limba noastra

“ Limba noastra-i o comoara…” asa incepe binecunoscuta poezie al lui Alexei Mateevici. Limba romana este limba neamului nostru si elementul care ne defineste ca si natiune. Este o limba romanica ce isi are radacinile in grupul italic de limbi. Este limba pe care o vorbeste populatia Romaniei dar si cea a Republicii Moldova. Are influente din foarte multe alte limbi, precum limbile slave, germana, greaca, maghiara, turca. Limba romana se aseamana, forte mult, cu limba italiana, existand dialecte in sudul Italiei, care au cuvinte identice cu cele ale limbii tarii noastre.

In scoli, limba romana se studiaza inca din clasele gimnaziale, fiind acordata o deosebita atentie gramaticii. Din pacate, multi nu dau importanta faptului ca, a vorbi corect, nu este o obligatie doar a celor care au studii superioare de specialitate, ci a fiecarui locuitor al acestei tari. Este inacceptabila “pocirea” limbii romane si, in acelasi timp, este un lucru trist sa vezi tineri care termina un liceu si fac greseli gramaticale grave. Trebuie sa incercam, constant, sa vorbim cat se poate de corect, sa ne corectam atunci cand gresim si, in cazul in care nu stim sau nu suntem siguri cum trebuie sa scriem sau cum se pronunta un cuvant, sa ne interesam imediat. Mai mult, daca nu stim ce inseamna un termen, este indicat, de asemenea, sa ne adresam unor lucrari de specialitate precum un dictionar explicativ al limbii romane.

Univers Enciclopedic pune la dispozitia celor care vor sa isi insuseasca si sa isi imbunatateasca cunostintele de limba romana, o astfel de lucrare. Pe site, veti gasi un dictionar explicativ roman, la un pret exceptional. Este deja cea de-a treia editie, revizuita si adaugita, aparuta sub egida Academiei Romane. De asemenea, dictionarul explicativ al limbii romane mai este cunoscut si sub denumirea de DEX. Este probabil, una dintre putinele carti care nu ar trebui, sub nicio forma, sa lipseasca din casele dumneavoastra. Este cartea care ne ajuta sa ne cunoastem mai bine limba, sa ne exprimam frumos si corect. Niciodata nu veti face o impresie buna daca exprimarea si gramatica lasa de dorit. In schimb, o limba vorbita corect, va fi cea mai frumoasa carte de vizita..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *