Inotul ideal pentru coloana

Acum cativa ani, am suferit un accident. A fost o clipa de neatentie la volan, care putea sa ma coste chiar viata. Din fericire, eram singura in masina in acel moment cand m-am lovit de un copac. Am stat mult timp in spital dar, usor, usor am reusit sa imi revin. Insa, a urmat si mai multa munca pentru a ma recupera dupa spitalizare. Cele mai mari probleme le-am avut cu coloana vertebrala. Desi fusesem operata si nu se ajunsese la lucruri mai grave, din pacate durerile nu treceau. Incepusem sa adopt o postura din ce in ce mai neadecvata si de aici porneau si mai multe complicatii. Am facut gimnastica de recuperare insa imi doream ceva care sa ma faca sa ma simt mai bine si sa ma si relaxeze in acelasi timp. Vorbind cu medicul, acesta mi-a recomandat sa incep sa practic inotul. Stiam sa inot foarte putin insa nu suficient pentru a avea rezistenta si pentru a adopta anumite stiluri care sa fie benefice pentru coloana mea. Asa ca , trebuia sa ma informez pentru a apela la un antrenor profesionist. Dar, inainte de asta, sa aflam de ce este bun inotul pentru spate.
In primul rand, apa va sustine cel mai bine greutatea corpului. In apa, riscurile unei accidentari sunt minore si, daca faci acest lucru sub supraveghere, riscurile sunt aproape de zero. Asa ca, pentru o persoana in conditia mea este sportul ideal.


Pentru cei care au probeleme mari cu spatele, cel mai recomandat este stilul Crawl. Acest stil se practica pe spate si toata musculatura de pe aceasta zona se va dezvolta suficient pentru a sustine oasele coloanei vertebrale. In plus, inotul este bun pentru a scapa de stres sau a trece peste o trauma. In situatia mea, este ideal pentru a deveni mult mai pozitiva si a ma simti in largul meu. Alte beneficii ale inotului sunt asupra respiratiei. In momentul in care inotam, folosim plamanii la o capacitate foarte mare si trebuie sa invatam cu sa respiram coretc. Si inima are numai de castigat de pe urma practicarii acestui sport minunat. Asa ca, nu am mai stat pe ganduri si am cautat cursuri speciale pentru mine.
Asa am gasit site-ul initiereinot.com. Este vorba despre cursuri cursuri inot Sector 2, Bucuresti. Sunt cursuri unde poti participa individual sau in grup, in functie de pachetul pe care il alegi. Pachetele sunt afisate pe site si vei opta pentru ceea ce ti se potriveste cel mai bine. Activitatea se desfasoara in mai multe locatii. Eu am ales bazinul de inot Alexandreea. Am fost, din prima clipa, incantata de conditiile de aici. Este un bazin semiolimpic, apa este foarte curata, totul este modern si la standarde inalte. In plus exista pompa de filtrare a aerului, care asigura tuturor participantilor la cursuri un aer mult mai pur. Mai mult, antrenorii profesionisti stiu exact cum sa procedeze cu fiecare cursant in parte. Nu am ezitat si m-am inscris. Pot sa spun ca, de cand practic inotul, sunt mult mai energica si ma simt mult mai bine. Durerile au inceput sa nu mai fie atat de intense si starea mea de sanatate s-a imbunatatit..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *