Personale

Usor, sa nu tulburam sufletul ce se desprinde de pamant

Spuneti-mi, va rog, poate avionul sa se inalte la nori brusc? Sa apese pilotul pe un buton si in loc de deplasarea aceea pe orizontala care ii permite sa isi ia viteza si sa invinga gravitatia sa o ia pe verticala direct?
Evident ca miscarea brusca le-ar face rau pasagerilor, care si asa simt ceva ciudat la decolare si aterizare.
De finetea pilotului si a echipajului tine confortul nostru din timpul zborului.
Pasarea zboara, puful de papadie zboara, avionul zboara si sufletul celui pe care l-am pierdut zboara. Dintre toate lucrurile acestea extrausoare, numai sufletul are o destinatie usoara, iar ca sa intre impacat pe portile cerului (fiindca si el vine dupa despartiri marcante de familie, de vecini, de colegii de munca si de plaiurile natale) are nevoie de transport funerar realizat de catre profesionisti cu respect. Sufletul se inalta lin catre cer, cand specialistii de la Funerarenicolas pregatesc decolarea atent, asa cum o face un echipaj cu experienta zborului.
De 15 ani conduc si ei decedatii pe ultimul drum si ii pregatesc responsabil pentru marea calatorie.


Mai intai, decedatul este preluat de la domiciliu, spital sau alt loc in care a murit si pregatit sa primeasca lumea multa care va veni sa isi ia ramas bun de la el. Va dati seama ca nu poate sa apara oricum in fata acestor oameni! Daca decesul s-a produs in strainatate, sicriele vin sigilate, iar apartinatorii si participantii la ceremonie nu il mai pot vedea. In locul imaginii sale usor invinetite si deteriorate de moarte se pune un tablou reusit din tinereta si asa, imaginea sa din trecut nu va fi sub nicio forma afectata. Decedatii din tara pot fi cosmetizati ca apartinatorii, vecinii si prietenii sa nu fie afectati puternic de schimbarea violenta.
Drumul lin continua cu spalarea trupului, imbracarea acestuia, aspectul ingrijit al unghiilor, parului, hainelor si alegerea unui sicriu decent si a crucii care va fi inscriptionate. Bunul gust trebuie sa primeze si echilibrul. Detest sicriele mari si luxoase cat o limuzina si camioanele pline de coroane din flori naturale de doi-trei metri.
Nu stiu de ce, dar mi se pare ca toate acestea ingreuneaza zborul sufletului spre cer de parca i s-ar turna plumb in aripi. Imbalsamarea facuta cu grija va tine trupul neinsufletit perfect curat, mai ales ca masinile funerare autorizate sa efectueze in mod legal acest tip de transport sunt dotate cu frig, temperaturile nefiind mai mari de 3-5 grade Celsius.
Drumul cu aceste masini negre, cu insemne aurii specifice, conduse de soferi imbracati la patru ace, cu maniere, reprezinta asigurarea unei calatorii de cinci stele pentru cineva foarte drag si apropiat.
Nu-i asa ca daca ne pleaca in excursie sau calatorie cineva cunoscut, apropiat, dorim sa fim siguri ca va calatori cu o masina foarte buna, care sa nu scoata fum si sa nu se opreasca in drum?
Ei, nu strigati sa abateti sufletul gingas si usor de la drumul pe care il are de facut! Lasati zborul sa decurga lin, cu deplasarea catre cimitir si aveti incredere in echipajul care ofera servicii funerare premium la preturi oneste!.

No Comments Found

Leave a Reply