Locul in care batranii sunt in centrul atentiei

Dupa ce au muncit din greu, si-au crescut copiii, au facut o casa si au scos nepotii prin parc spunandu-le povesti, se simt acum parasiti si fara rost. Nepotii au crescut si ei si sunt acum la facultate. Nu mai au timp sa-i viziteze si nu mai merg nici impreuna in parc, fiindca tinerii se jeneaza sa mearga alaturi de batrani, ci ies cu tineri de seama lor.

Ii dor toate, dar nu au cui sa spuna. Cateodata se gandesc sa nu moara acolo, singuri si nimeni sa nu stie, sa fie descoperiti dupa cateva luni.
Sigur ca au capacitatea de a ierta, in special pe cei care-i iubesc si inteleg ca acesta este mersul vietii, dar ar dori si ei un strop de atentie.
La camine batrani private ei sunt in centrul atentiei si nu se mai simt parasiti sau marginalizati ca acasa.

Acolo orice batran este tratat normal, corect si isi poate trai batranetea in conditii de lux. Niciodata nu este singur in camera ca acasa. Ti se uraste singur, sa te gandesti la ceea ce va urma rau, dar in compania unor persoane de varsta ta timpul trece mai usor. Ei pot depana impreuna amintiri din tinerete, se pot duce la sala de jocuri sau pot iesi in curtea caminelor.


In cazul in care se simt rau, personalul medical este la post. Medicii de garda sosesc repede si le dau medicamente si ii ingrijesc cu toata priceperea lor profesionala. Institutia este supravegheata video si nu este nevoie sa se duca un alt batran sa-i cheme, fiindca ei vad pe camere.

Hrana gustoasa este asigurata. In fiecare zi, la cantina se gateste pentru ei mancare sanatoasa, echilibrata, caloriile fiindca calculate in functie de varsta si de nevoile lor energetice. Intre cele trei mese principale se servesc doua gustari. Nici acasa batranii nu se hraneau mai bine, mai ales daca nu aveau pe cineva sa le faca in fiecare zi cumparaturile.

Faptul ca sunt bagati in seama, rasfatati se vede de la venirea lor la Centrul Voluntari, Centrul Pipera sau Centrul Geriatric, fiindca sunt asteptati cu un pat nou cu o saltea confortabila, niciodata nu se folosesc paturile sau saltelele care au apartinut altui bolnav.

La aniversarea zilei de nastere se organizeaza petrecere. Poate acasa uitau toti de asta si batranul se simtea coplesit de singuratate de ziua lui. Si la sarbatori au masa festiva si este adus un duhovnic pentru ei la camin. Cei care se plang de dureri de picioare sau de mijloc pot face sedinte de kinetoterapie asistata, in timp ce vara, inotatorii au acces la piscine.

Caminele de batrani le prelungesc viata si ii invata sa traiasca fiecare etapa a vietii cu maxima bucurie.
Esti batran? Trebuie sa fii multumit ca traiesti si ca ai primit in dar posibilitatea de a trece prin atat de multe experiente carora le-ai supravietuit!

Nu mai sta singur acasa, sa iti plangi de mila, ci du-te la un camin de batrani privat, iar cine te iubeste, te va vizita si acolo.
Nu depune armele si nu dispera, ci traieste la fel de frumos ce a mai ramas din viata!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *