Locuri de vis în Romania

România este printre puținele țări din Europa pe teritoriul căreia întâlnim mai toate formele de relief, dacă nu chiar toate formele majore de relief. Analizând-o de la nord la sud și de la est la vest, țara noastră este bogată, mult mai bogată decât am putea crede. Deși turismul românesc se încăpățâneză să înregistreze regres după regres (mai bine zis, puterea se încăpățânează să mențină și să sporească acest regres-de ce asta…o enigmă totală), există, totuși, câteva zone și locuri din România care ne pot face oricând mândri de plaiurile mioritice asupra cărora s-au așternut generații peste generații.  Iată câteva locuri și colțișoare de natură ce fac experiența românescă o experință de vis, atât pentru noi, românii, cât și pentru cei veniți de departe.

Primul loc pe care România îl poate afișa cu mândrie este defapt o zonă întragă: Maramureșul. Aici, pe plaiurile nordice ale țării carpato-danubiano-pontice, își duc existența oșenii, maramureșenii, toți cei care au păstrat și încă păstrează vii tradițiile și obiceiurile natale. Paradisul natural de aici se combină perfect cu firea sprintenă și roșul bujorilor din obrajii blajini ai unor oameni ce cunosc frica lui Dumnezeu și respectă cu sfințenie tradiția. De te plimbi puțin mai la vale, intri într-un alt tarâm de basm. Gura Humorului și toată zona adiacentă te atrag în vârtejul spiritual creat de zecile de biserici și mânastiri ridicate de sute de ani. Venind aici, nu poți rata ocazia de a pași în lăcașuri de cult precum Mânăstirea de la Voroneț sau Mânăstirea Gura Homorului.

Manastirea-Voronet
Cotind mai la vale și pășind agale pe creasta batrânilor Carpați, în inima lor te așteaptă, parcă păstrate și conservate de zeci de ani, reliefuri ce par sculptate de mână de om. Zona Moeciu-Bran este renumită pentru activitățile turistice desfășurate pe tot parcursul anului. De urci creasta Bucegilor, falnice te-așteaptă Babele și Sfinxul. La poale, Poiana Brașov și pensiunile te așteaptă primitoare. Tot aici își are reședința faimosul vampir ce a făcut o lume întreagă curioasă: Dracula.

Delta Dunării este un alt loc de vis unde spectacolul naturii poate fi întrezărit mereu. Printre stufăriș și alte ierburi, în clipocitul apei, fauna Deltei mișună în voie. Este un spectacol minunat pentru cei care doresc să se rupă pentru o scurtă perioadă de timp de zgomotul orașului. Litoralul românesc încă mai are de lucru la capitolul organizare și prezentare, însă tot tarâm românesc rămâne. Încet, încet acesta pare să intre în circuitul european al destinațiilor de vacanță preferate de turiști.

Transfăgărășanul este unic în lume datorită lungimii și spectacolului oferit. Țintuit pe crestele cele mai înalte ale munților, lungul șir sinuos de asfalt te poartă prin inima munților Făgăraș, oferindu-ți peisaje uluitoare, desprinse parcă din povești. Lacurile glaciare formate în vârful munților sunt, de asemenea, locuri musai de vizitat.

România este o țară unică în lume. Indiferent că vă interesați de cazare herculane sau de pescuit in Deltă în fiecare colțișor al țării, o minume te așteaptă. Spectacolul naturii nu este nicăieri în lume mai uluitor și mai uimitor ca aici. Avem locuri de vis, tot ce ne trebuie fiind dorința nebună de a descoperi și cunoaște.