Personale

Stiati ca?

Ce se mai întâmplă prin lumea științifică…

Umanitatea a fost întotdeauna pasionată și parcă urmărită de obsesia pentru necunoscut. Omul și-a dorit mereu să atingă stelele- lucru deja realizat în urmă cu câteva decenii, să deslușească misterele universului și, de ce nu, să descopere elixirul tinereții. Suntem un popor universal foarte curios, iar curiozitatea de cele mai multe ori ne-a împins către rezultate unice în lumea știintei și a descoperirilor de natură medicală, tehnnologică, culturală, etc.
Secolele XX-XXI au reprezentat apogeul descoperirilor științifice. Iată câteva lucruri extrem de interesante pe care cercetătorii le-au descoperit prin aplicarea de experimente și formularea de ipoteze inedite.

Cunoașteți sintagma Roma a fost contruită intr-o zi? Se pare că acest lucru nu mai este complet adevărat.  Documente oficiale atestă fondarea Romei la data de 21 aprilie 753 î.Hr. din ultimele cercetări rezultă că orașul ar putea avea o vârstă cu aproximativ 200 de ani mai înaintată decât se crezuse inițial. Ca o veritabilă doamnă de își ascunde numele, se pare că vestita cetatate a celor doi frați Romulus și Remus poartă în spate un număr mai mare de ani decât se crezuse. Această ipoteză a aparut pe baza descoperirilor făcute în urma cercetării unui zid, a cărui compoziție atesta prezența cenușii vulcanice, iar lângă acest zid s-au desoperit fragmente ceramice ce par să dateze din secolul IX î.Hr.

roma-antica                                                                            Roma antica

Ce ați zice de un mușchi artificial construit pe baza unei agrafe și a unui fir de pescuit? Deși pare uimitor, câțiva cercetători de la Universitatea din Texas au venit cu inedita idee de a construi un mușchi artificial având la bază cele două instrumente enumerate mai sus. Ineditul vine din faptul că acest mușchi este de 100 de ori mai puternic decât un mușchi uman. Prin folosirea agrafelor și a firului de pescuit, puterea acestui mușchi ajunge la 7,1 CP/kilogram, putere similară cu cea a unui motor de avion.

Sânge artificial? Se pare că acest scenariu devine din ce în ce mai realist. O echipă de cercetători de la Universitatea din Edinburgh au investit peste 5 milioane de lire sterline în crearea și testarea sângelui artificial, care în viitor ar putea reprezenta soluția miraculoasă pentru întreaga populație de pe mapamond. Acest sânge este produs din celule stem, iar 2016 este anul în care 3 pacienți vor beneficia de acest tip de sânge artificial.

Ce ați zice dacă ați putea dobândi vederea pe timp de noapte? Știința a venit cu o nouă invenție, și anume lentilele de contact ce permit vizibilitatea nocturnă. Americanii au demonstrat încă o dată că știința este într-o continuă evoluție, iar un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan au reușit să creeze un fel de prototip ce permite omului să aibe posibilitatea să vadă pe timp de noapte. Noile lentile sunt fabicate din grafen, material ce este de un milion de ori mai subțire decât o coală de hârtie, iar în curând ar putea intra în posesia armatei americane.

După toate cele spuse mai sus poate o să avem nevoie de o ofertă de cazare baile herculane pentru a ne reveni.
Dacă aveți cunoștință de alte astfel de informații surprinzătoare, sunteți invitați sa lăsați un comentariu!.

No Comments Found

Leave a Reply