Comunicate de presa

Lucruri interesante despre unghiile tale

Știați că unghiile dvs. tind să crească mai mult vara? Expunerea crescută la soare oferă vitamina E care stimulează creșterea. Este întotdeauna o idee bună să profitați de vremea bună, astfel încât să primească toate beneficiile soarelui, folosind întotdeauna ecran solar.

Unghiile ne protejează vârfurile degetelor noastre și ne-ar fi foarte dificil să facem anumite lucruri fără ele, de exemplu: sa ne scarpinam pe noi înșine, sa dezleagăm un nod sau sa ridicăm lucruri mici. Ba mai mult, unghiile de la picioare acționează ca o contragreutate a garniturii degetului de la picior și ne ajută să mergem corect.

Dar din ce sunt făcute unghiile? Sunt alcătuite din trei straturi de keratină, de aceea este important să le tăiați cu ustensile care să asigure o tăiere precisă, să le taiati ușor și să le protejați astfel încât straturile să nu se deschidă și să lase unghia slăbită.

Care sunt părțile unghiei?

  • Cuticulă
  • Faldul lateral al unghiilor
  • Marginea liberă
  • Placă de unghii
  • lunula
  • Matrice

Cuticula protejează conturul unghiei, de aceea este important să o hrănești, astfel încât să rămână hidratata și flexibila. Cu 2-3 aplicații săptămânale de ulei de migdale este ușor să faci acest lucru.

Lunula, partea albă de la baza unghiei, este de obicei mai vizibilă pe degetul mare. Este o parte delicată compusă din celule originare din matrice care nu s-au întărit încă pe deplin.

Cât de repede cresc? În medie, unghiile cresc între 3 și 6 milimetri pe lună, astfel încât este nevoie de între 3 și 6 luni pentru a reînnoi complet unghia. Imaginați-vă dacă nu le-am tăiat niciodată! Am avea unghii lungi de 3 metri până când am ajunge la 80 de ani! Unghiile cresc la un ritm diferit între 1 și 1,5 milimetri pe lună.

Unghiile copiilor și bărbaților cresc mai repede, de aceea este important să le verificați frecvent și să le tăiați cu forfecuta sau clesti Kiepe pentru unghii , dacă doriți.

Și cel mai ciudat fapt este că unghiile de la mâna pe care o folosim cel mai des cresc mai rapid, în special unghia degetului mijlociu.

Cum ar fi unghiia perfecta? Puternică și flexibilă, ovală, cu o suprafață netedă și o culoare uniformă (roz la bază și alb pe marginea liberă). Uneori apar pete albe sub unghii, sunt mici bule de aer produse de răni minore. Aceasta se numește „leuconychia” și nu are nicio legătură cu lipsa de calciu.

Cum să ai grijă de ele

  • alimentație sănătoasă, echilibrată contribuie la apariția unghiilor, pielii și părului nostru.
  • Utilizați întotdeauna mănuși atunci când intrați în contact cu apa, produse de curățare sau când faceți lucrări manuale care le pot deteriora.
  • Nu le roadeti este primordial.
  • În cele din urmă, o manichiură și o pedichiură perfecta efectuata cu produsele potrivite,va menține unghiile frumoase și sănătoase.

No Comments Found

Leave a Reply