Internet

Muzica iti este alaturi oriunde!

Tuturor ni s-a intamplat sa mergem cel putin odata la camping si sa nu avem un dispozitiv de pe care sa ascultam muzica sau sa nu dispunem de o boxa suficient de puternica. Totul se rezolva rapid prin achizitionarea unor boxe bluetooth la care pot fi conectate foarte usor gadget-uri precum telefoane si tablete prin tehnologia aferenta.

Sistemul Bluetooth faciliteaza schimbul de date intre diverse dispozitive electronice, precum telefon mobil, laptop, netbook, tableta, imprimanta, camera foto&video, consola video, boxa audio, casti in-ear si over-ear, casca Bluetooth, smartband, smartwatch, tensiometru, cantar, gadgeturi fun – placa City Board, bec inteligent sau selfie stick.

Schimbul de informatii se face prin unde radio criptate (sigure) si pe o raza mica. Aparatele, care dispun de tehnologie Bluetooth, comunica intre ele cand se afla in aceeasi raza de actiune – in aceeasi incapere sau si din camere diferite, daca semnalul este suficient de puternic. Functia de baza a acestei tehnologii pentru utilizatorul comun este de a efectua transferul de date (fisiere) de pe un dispozitiv electronic pe altul. Un exemplu elementar ar fi fotografiile din telefon sau tableta pe laptop sau calculator – daca dispune de adaptor Bluetooth incorporat. Un alt exemplu ar fi muzica ascultata in casti wireless sau boxe audio wireless din aplicatia telefonului; de asemenea, datele efective furnizate de aparatura medicala, precum tensiometre sau gadgeturi dedicate principal pentru activitati fizice, precum smartband / smartwatch.

Boxele portabile sunt unele dintre accesoriile a caror popularitate a explodat in ultimii trei-patru ani, tot mai multi utilizatori alegand un astfel de produs pentru a asculta muzica redata de telefon sau tableta. De aceea, si ofertele producatorilor sunt extrem de bogate, insa alegerea unei boxe portabile bune nu este intotdeauna o sarcina usoara.

Muzica este o componenta importanta a societatii umane, deci nu este de mirare ca sistemele audio portabile au aparut inca de pe vremea cand radioul era principala sursa de redare. Boxele portabile au devenit importante abia acum vreo zece ani, cand a inceput sa devina destul de clar ca utilizatorii se indeparteaza usor de vechile surse de redare precum radio, caseta sau Audio-CD si au nevoie doar de un difuzor pentru a putea reda continutul stocat pe un player MP3, un telefon sau o tableta.

Insa, cand achizitionam o boxa portabila cu bluetooth, trebuie sa tinem cont de dimensiunea si calitatea acesteia.

Boxele portabile sunt destinate sa redea muzica si mai rar carti audio sau alte tipuri de semnale. Calitatea audio este cel mai important criteriu de care trebuie sa tineti cont. Din pacate, acesta este totodata si cel mai dificil criteriu de alegere, deoarece, fara o testare pe viu sau macar o prezentare citita pe un site demn de incredere, veti fi nevoiti sa mergeti pe incredere.

Din cauza dimensiunilor in general reduse, boxele portabile arareori pot concura cu un sistem audio de interior. Odata ce diametrul difuzoarelor a scazut sub 6 centimetri, este tot mai greu sa asigurati o acoperire satisfacatoare in domeniul frecventelor joase, iar mediile si inaltele au si ele de suferit atunci cand dorim sa cumparam ceva puternic, dar totodata compact.

No Comments Found