advertoriale

Masti de sudura si alte accesorii care alcatuiesc echipamentul de protectie

Deoarece activitatea de sudura inseamna expunerea la temperaturi foarte mari de lucru, cei care sudeaza trebuie sa poarte masti de sudura, pentru protectia fetei, a ochilor, indiferent ca lucreaza in productie, in domeniul constructiilor sau intr-un service auto.

Bineinteles ca masca de sudura trebuie purtata si de cei care obisnuiesc sa repare prin gospodarie – garduri, adaposturi animale etc. Intrucat procedeul de sudura inseamna operarea la temperaturi foarte mari pentru a fuziona piesele de metal, riscul de accidentare este destul de mare.

Ce mai contine echipamentul de protectie al sudorilor, pe langa masti de sudura?

Protectia la locul de munca este asigurata prin purtarea echipamentului corespuzator, dar si prin participare la orele dedicate securitatii si protectie la locul de munca, cu prezentarea procedurilor de siguranta si explicatii specifice pentru fiecare pozitie din cadrul companiei.

In special pentru sudorii care lucreaza pe santiere, acestia trebuie sa se protejeze si de razele UV, sa se echipeze corespunzator atunci cand lucreaza la inaltime, respectiv sa poarte incaltamintea adecvata pentru a evita alunecarea.

Articole componente echipament sudori:

  • Protectia fetei si a ochilor

Masti de sudura, casti sudura, viziere, ochelari, scut manual: sunt purtate pentru protectie contra radiatiilor, impotriva luminii intense, particule si resturi de metal, scantei, zgura fierbinte.

  • Protectia plamanilor

Pe termen lung, sudorii sunt expusi fumului si oxizilor rezultati in urma procedurii de sudura, astfel ca echipamentul de protectie este prevazut si cu respiratoare, care protejeaza caile respiratorii si plamanii.

  •  Protectia mainilor si picioarelor

Este nevoie de purtarea manusilor si a incaltamintei adecvate pentru evitarea arsurilor, provocate de foc si caldura puternica, dar si contra socurilor electrice.

  • Protectia urechilor

Pentru a-si proteja urechile contra zgomotului, sudorii vor purta dopuri de urechi si casti potrivite.

  •  Protectia pielii

Echipamentul sudorului mai este alcatuit si din imbracaminte potrivita si sorturi rezistente la scantei si foc, cu urmatoarele mentiuni: camasile purtate nu trebuie sa fie prevazute cu clape pentru buzunare, iar pantalonii nu trebuie sa aiba mansete.

Procedura de lucru si masurile de protectie pentru protejarea pielii in timpul sudurii

Oricare ar fi lucrarea pentru care este nevoie de procedura de sudura – ceva minor, efectuat in gospodarie sau lucrari ample, desfasurate pe santier – sudorul trebuie sa poarte echipamentul de protectie: incaltamintea si imbracamintea potrivite pentru a asigura protectia pielii si membrelor contra focului, a caldurii puternice. Purtarea unei masti de sudura este, de asemenea, obligatorie, la fel cum trebuie purtate si protectia pentru urechi si pentru protejarea capului.

Indicatii utile:

  • materialele din care sunt confectionate hainele pentru sudura trebuie sa fie bine tesute, pentru a proteja de radiatiile UV;
  • este recomandat ca sudorii sa poarte doar bluze si camasi cu maneca lunga si pantaloni lungi;
  • nasturii camasii sau bluzelor purtate trebuie sa fie toti incheiati, pentru a proteja pielea;
  • casca de sudura, masca si ochelarii de protectie trebuie sa fie verificate cu atentie, inainte de a incepe lucrarea de sudura: casca si masca trebuie sa se fixeze perfect pentru a nu permite nici celei mai mici scantei sau reziduu de la metalele fuzionate sa atinga zona fetei sau a ochilor.

 

eMabo comercializeaza masti de sudura, ochelari de protectie, lentile pentru ochelarii de protectie, suport si viziera cu prindere pe casca, precum si geamuri incolore sau fumurii pentru ochelari, produsele fiind disponibile atat pentru companii (persoane juridice), cat si pentru persoanele fizice.

Contact

Telefon – 0740 253 570

Mail – info@emabo.ro

Website – www.emabo.ro

No Comments Found

Leave a Reply