Nu am timp

”Sunt foarte ocupat.Intr-adevar,nu am timp”.Astfel de cuvinte si altele asemanatoare slujesc oamenilor ca pretexte in situatii diferite din viata,chiar si fata de Dumnezeu.Cineva a incercat sa prezinte acest fapt in mod plastic si a pictat doua tablouri.Pe unul se vedea un om de afaceri la masa lui de lucru.Mantuitorul statea in biroul lui de lucru si il ruga ceva.Dar barbatul raspunse aratand spre multele hartii de pe masa:”Ásta nu pot face,priveste,o ,Doamne,cate am de rezolvat”!

Al doilea tablou il arata pe pe acelasi om de afaceri,dar nu la masa lui de lucru,sigur de sine, ci inspaimantat.Mantuitorul se afla iarasi la el.Barbatul spuse:”O,Doamne,nu Te-am asteptat asa de repede.Te rog sa ma ai rabdare pana voi fi pregatit sa mor.” Dar Mantuitorul raspunde „Asta nu pot,sunt foarte ocupat”.

A nu avea timp pare sa fie cel mai mare pacat al zilelor noastre;si totusi ,oamenii n-au avut niciodata asa de mult timp ca azi.Nu au timp pentru Dumnezeu,dar au destul timp pentru mii de alte lucruri.Dar odata va veni clipa cand li se va termina timpul.Si atunci? Va fi prea tarziu! Prea tarziu sa se mai impace cu mantuitorul,care prin jertfa ta Sa de pe cruce a adus o mantuire asa de mare.