Fără categorie

O casa cu medic permanent pentru batrani

Imi amintesc cat a patimit vecinul meu care si-a iubit parintii ca ochii din cap, cand acestia s-au subrezit simtitor. Cand s-a imbolnavit grav mama sa, cu toate ca avea peste 80 de ani, a chemat un medic sa vina acasa si sa ii puna o perfuzie, iar in acest mod sa ii prelungeasca viata, fiindca nu se mai hranea cu nimic.
De cate ori i se facea rau, suna la salvare, iar pana era preluat apelul la urgenta si pana veneau ei cu masina, era gata sa ii vina si lui rau de emotii.

 

Apare o urgenta, batranul vostru se supara, se inroseste la fata si ii creste alarmant tensiunea.
In schimb, daca ii cautati un loc la camine pentru batrani in Bucuresti acolo va avea medicul acasa si asistenta medicala asigurata permanent.

Nici nu va imaginati cat de bine poate fi ca in momentul in care personalul care monitorizeaza starea bolnavilor si observa ceva suspect sa cheme medicul, iar acesta sa se ocupe de pacient in camera acestuia sau la cabinetul din incinta Caminului pentru batrani din Bucuresti!
Caminele de batrani sunt eficiente din urmatoarele puncte de vedere:

-conditiile sunt de calitate premium. Daca ne gandim numai la patul nou, confortabil si la salteaua noua, la cele trei feluri de mancare consistenta si la curatenia din intregul camin, realizam ca evaluand obiectiv totul si ducand exigenta la extrem si tot dam fara sa stam pe ganduri de la trei stele in sus.

-batranii vulnerabili nu raman o clipa singuri. Ei se afla sub supravegherea personalului si colegii de camera anunta, in cazul in care se intampla ceva. Cei care nu se pot deplasa sunt dusi cu carutul la baie, unde li se asigura igiena, iar cei care sunt instabili sunt sustinuti de catre personal sa mearga.

-exista programe de intretinere a starii de sanatate benefice, care in mod cert prelungesc vietile batranilor de aici. Ei pot face gimnastica medicala sub supraveghere, pot inota in piscina, daca sunt mobili sau pot alerga prin curte.
-socializarea ii mentine sanatosi. Am auzit multi batrani plangandu-se ca sunt singuri, ca le este urat in casa si nu au cu cine schimba o vorba.
Azilul este casa cu medicul aflat la post in permanenta.

No Comments Found

Leave a Reply