advertoriale

Open space. Cum să câștigi spațiu într-o manieră stilată, printr-o combinație de arhitectură și design interior?

  • By
  • 12 martie 2020

Open space. Cum să câștigi spațiu într-o manieră stilată, printr-o combinație de arhitectură și design interior?

Spațiul deschis reprezintă un element imperativ pentru fiecare proprietar de bun imobiliar. Tendințele în arhitectură și design ale ultimilor ani au mers mai departe, aducând open space-ul în spațiile rezidențiale. În acest sens, este relevantă experiența echipei de designeri și arhitecți AB+Partners, care au reușit de-a lungul anilor de activitate să insereze open space-ul în tot felul de stiluri de design interior. 

De ce aș opta pentru open space?

Să ne imaginăm situația în care dispui de un spațiu locativ relativ restrâns, dar îți dorești să te bucuri de senzația unui confort amplu. În acest caz, ușile sau separatoarele îți pot crea o anxietate simțibilă, pe când open space-ul lărgește nu doar vizual locuința, ci și funcțional. De exemplu, ai o locuință nouă și îți dorești o sufragerie largă și o bucătărie în care să îți poți etala talentele culinare, în fața oaspeților sau a membrilor familiei. Într-un astfel de scenariu este potrivit să apelezi la o separare parțială, de exemplu printr-un blat multifuncțional sau o masă de bar elegantă, care ar diviza spațiul de gătit și camera de odihnă. Separarea în acest sens este, în mare parte, o iluzie optică, care însă te face să simți mai mult aer și îți oferă un spațiu de manevrare amplu. 

Care este utilitatea open space-ului?

Pentru o amenajare interioară eficientă, specialiștii în design interior apelează la tot felul de trucuri precum: alegerea corectă a corpurilor de iluminat, selectarea mobilierului care se va integra organic, deschiderea sau separarea unor anumite spații. În acest sens, utilizarea open space-ului este indicată pentru rezolvarea problemelor cu spațiul redus, pentru integrarea eficientă a unor elemente de design (mobilier, plante luxuriante etc.) sau chiar pentru confortul psihologic al viitorilor locatari, care își vor petrece eficient timpul într-un spațiu deschis, alături de întreaga familie. 

În egală măsură, open space-ul rezolvă dificultățile cromatice, creând o zonă armonioasă, în care designer-ul poate crea o linie identitară în materie de culori. Totodată, spațiul deschis permite utilizarea iluminării naturale, prin apelarea la geamuri înalte, spațioase și la corpuri luminescente corecte.

Open space-ul și stilurile de design interior

Unul dintre beneficiile evidente ale open space-ului este că acesta poate să îmbine în sine cele mai diverse stiluri, de la cel minimalist până la cel clasic, astfel încât specialiștii pot concepe o identitate funcțională a întregii locuințe, păstrând o filosofie de ansamblu. Open space-ul este o metodă eficientă de a concepe cele mai inventive și interesante idei în materie de design interior, potrivite dorințelor proprietarilor. 

Dacă ai ajuns la ideea că îți dorești o locuință în care fiecare spațiu să fie funcțional și să-ți ofere o plăcere estetică aparte, dacă ai decis că vrei să te bucuri de confortul unei case în care fiecare cameră să fie un refugiu, atunci este cazul să apelezi la serviciile biroului de arhitectură din București AB + Partners, pe care îi găsești la adresa bd. Nicolae Bălcescu 16, etajul 3 sau la numărul de contact +40 757 033366. Mergi pe mâna profesioniștilor, atunci când ai un vis pe care vrei să-l transformi în realitate.

 

No Comments Found

Leave a Reply