advertoriale

Dezinfectia este cea mai sigura metoda pentru prevenirea aparitiei coronavirusului

Din momentul in care numarul de persoane imbolnavite cu virusul COVID – 19 a inceput sa creasca alarmant de mult populatia a intrat intr-o stare de panica, stare care pe zi ce trece este din ce in ce mai accentuata. China si Italia sunt tarile care sunt cele mai afectate de catre acest nou virus. China este tara in care a aparut pentru prima data aceasta noua tulpina de virus. Pentru ca este o tulpina nou aparuta nu exista in momentul de fata un vaccin sau pastile pentru tratarea acestui virus. Cu toate acestea trebuie sa intelegem ca acest virus nu este in mod obligatoriu letal. Persoanele care s-au infectat cu aceasta noua tulpina de virus pot fi tratate fara nici un fel de problema. Tot ceea ce trebuie sa faca aceste persoane este sa anunte autoritatile in cazul in care s-au intors dintr-o zona in care exista cazuri de imbolnavire cu coronavirus dar si in momentul in care apar primele semne ale imbolnavirii.

Pastrarea calmului si respectarea masurilor de igiena sunt recomandarile care trebuie respectate intr-o astfel de situatie

In momentul de fata ne confruntam cu o pandemie creata de catre coronavirus. La aceasta concluzie a ajuns Organizatia Mondiala a Sanatatii. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca virusul a ajuns in multe tari iar numarul persoanelor imbolnavite dar si a deceselor cauzate de catre acest virus este mare. Si continua pe zi ce trece sa creasca. Cu toate ca situatia creata de catre acest virus nu este una simpla de gestionat de catre autoritatile medicale, nu este cazul ca populatia sa intre in panica. Panica creeaza haos iar haosul face ca lumea sa actioneze iresponsabil din toate punctele de vedere. Tocmai o astfel de situatie trebuie evitata pentru a putea lupta cat mai eficient impotriva coronavirusului. Chiar daca pana in momentul de fata specialistii din domeniul medical nu cunosc multe data despre acest tip de nou virus si nici nu au un tratament care sa previna aparitia coronavirusului populatia trebuie sa respecte anumite recomandari pentru a se putea feri cu eficienta maxima de acest nou virus. In perioada urmatoare cu siguranta ca va aparea un remediu pentru prevenirea si tratarea acestui virus. Principalele recomandari care trebuie respectate in aceasta situatie sunt urmatoarele:

  • Pastrarea calmului. Coronavirus este o tulpina nou aparuta care poate cauza decesul unei persoane insa, acest lucru nu este obligatoriu. Populatia trebuie sa inteleaga acest lucru si sa isi pastreze calmul. Pastrandu-si calmul, populatia va putea lua cele mai bune masuri pentru a preveni infectarea cu coronavirus.
  • Locurile publice in care numarul de persoane este foarte mare trebuie evitat pe cat posibil in aceasta perioada. Respectarea acestei recomandari nu presupune izolarea la domiciliu ci doar evitarea pe cat posibil a zonelor aglomerate.
  • Spalarea mult mai des pe maini cu dezinfectant pe baza de alcool.
  • Ochii, gura si nasul nu trebuie atinse cu mainile fara ca acestea sa fie spalate. Respectand aceasta recomandare scade foarte mult riscul de a intra in contact cu virusul.
  • Mainile trebuie dezinfectate dupa fiecare utilizare a banilor. Bacnotele este unul dintre instrumentele cu care virusul se transmite foarte usor.
  • Trebuie evitat contactul cu persoanele care au gripa.
  • Dezinfectarea spatiului in care se locuieste sau in care se lucreaza. Dezinfectia este una dintre cele mai eficiente metode pentru prevenirea aparitiei coronavirusului. Pentru ca dezinfectia sa ofere rezultatul dorit este necesara apelarea la serviciile unei firme specializate in acest sens. Compania DDD este prima si singura firma d.d.d. din tara noastra care este certificata CEPA. Aceasta firma ofera doua tipuri de dezinfectie, si anume: dezinfectia chimica umeda si dezinfectia Bio uscata Nocolyse.

Concluzii

Populatia de la nivel global trece in aceste momente printr-o situatie complicata din punct de vedere a starii de sanatate. Aceasta este pusa in pericol de catre COVID – 19, o tulpina de virus nou aparuta. Cu toate ca acest virus a produs decesul a mii de oameni, populatia nu trebuie sa intre in panica pentru ca acest virus nu este letal.

No Comments Found

Leave a Reply