Orase mai curate prin firme de salubritate mai bune

Un oras mai curat este un loc in care traim cu drag, avand parte de aer curat, spatii verzi frumoase, strazi si trotuare exemplare. De mentinerea acestei curatenii de ocupa firmele de salubritate care zi de zi curate strazile oraselor si au grija de spatiile verzi precum si de alte aspect.

In cadrul unei firme de salubritate exista muncitori care se ocupa de diverse sarcini, de la maturatori pana la ingrijitorii spatiilor verzi si a parcurilor. Dar oricat de eficienti ar fi angajatii, unele sarcini nu pot fi realizate atat de repede fara ajutorul unor utilaje salubritate potrivite, precum masinile de gunoi sau a celor de curatare a trotuarelor sau si trazilor precum si a celor cu ajutorul carora sunt udati pomii si spatiile unde sunt plantate flori.

Desi nu este ceva normal, nici igienic, multe persoane inca obisnuiesc sa arunce resturi si ambalaje pe unde apuca, pe strada, in parc, in spatele blocului, fapt pentru care nivelul de poluare al solului si al aerului poate creste si care poate duce la aparitia anumitor boli de piele sau de alta natura.

Pentru aruncarea in mod corect a deseurilor si a gunoiului exista tomberoanele, pe care le gasim in spatele fiecarui bloc si in fata fiecarei case. Zi de zi echipe de salubritate golesc tomberoanele in masinile de gunoi. Gunoiul este apoi dus in statiile speciale unde este transformat cu ajutorul unor aparate numite prescontainere. Acestea utilaje preseaza obiectele plasate in interiorul lor, rezultand fiind corpuri compacte de deseuri ce pot fi tarnsformate in statii de ardere a acestora.

Dintr-o statie de compactare nu pot lipsi asadat nici utilaje de transport, de la tiruri pana la un excavator pe roti, care se poate dovedi util in multe situatii, iar in comparatie cu unul pe senile este mult mai mobil si mai rapid. Domeniile de utilizare ale unui astfel de utilaj sunt variate, de la salubritatea de care am vorbit pana la statii de sortare agregate, unde sunt folosite pentru incarcare/descarcate si transportul anumitor materii prime la concasoare precum si a materialelor finite in autobasculante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *