Parchetul stratificat care va scoate in evidenta locuinta

parchet stratificat

In orice locuinta, podeaua este un element extrem de important. Aceasta poate conferi o atmosfera aparte oricareie incaperi, incepand cu culoarea ei, cu textura sa, cu modul in care a fost montata, designul acesteia si asa mai departe.

Asadar, desi multa lume inca alege parchetul laminat ca si podea in locuinte, fiind intr-adevar o varianta ieftina si la indemana, e bine de stiut ca exista si alte variante convenabile, printre care si un parchet stratificat.

Cum e un parchet stratificat o varianta convenabila?

Un parchet stratificat este unul ce are o configuratie in straturi. La fel si parchetul laminat, ati putea spune. Este perfect adevarat. Insa diferenta va surveni in esenta straturilor in sine la fiecare tip de parchet. La un parchet laminat de pilda straturile componente vor arata cam in felul urmator: strat de oxid de aluminiu, apoi strat de rumegus presat, apoi melamina si nu in ultimul rand folia protectoare. Deci da, de regula un parchet laminat va fi compus din patru straturi.

Insa haideti sa revenim la parchetul stratificat, care de obicei va fi de fapt unul triplu stratificat. Ce ne ofera el? Ei bine, ne ofera o podea care va fi suta la suta din lemn. Ne mai ofera de regula doua straturi din esenta de brad combinate cu un strat din stejar sau din fag sau din alt tip de lemn, care va fi de fapt stratul aflat la vedere.

Asadar, da, un parchet stratificat va fi un parchet “natural”, daca putem sa il denumim astfel si in fond, cine nu isi doreste ca in locuinta sa sa aiba cat mai multe elemente naturale, mai ales cand vine vorba de podea? Nu e deci deloc de mirare ca un parchet stratificat este unul mult solicitat si il veti gasi in forme diverse intr-un magazin de specialitate, chiar si online in zilele noastre.

Un parchet stratificat ca si cel masiv… la exterior

O caracteristica deosebita a unui parchet stratificat este aceea ca el se va comporta cel putin la exterior ca si un parchet din lemn masiv. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, eleganta.

Da, un parchet stratificat este extrem de elegant, de rafinat si poate fi lacuit dupa cum doriti. Poate sa denote o podea lucioasa, superlucioasa sau mata, exact dupa cum va doriti dvs.

Puteti sa achizitionati un parchet stratificat din magazinele de specialitate dupa cum am mentionat anterior, direct lacuit. Insa daca dupa achizitionare si montare veti dori sa il mai lacuiti o data, este posibil si acest lucru.

Cat despre unde se poate monta un astfel de parchet, ei bine, acesta este foarte des intalnit atat la case cat si la blcouri, la apartamente si in livingurile vilelor, in dormitoare sau practic oriunde doriti.

Un parchet elegant si rafinat, acest parchet stratificat de la Decolandia va va incanta nu doar prin aspectul sau deosebit, dar in egala masura si prin rezistenta sa si prin durabilitatea sa, oferind deci per ansamblu o utilitate aparte in orice incapere.