Prima impresie despre carte.

Pot sa spun dupa ce am citit 75-80% din carte ca este foarte buna.Inca mai am de citit din ea si ca sa inteleg mai bine probabil am so recitesc dupa ce am sa o termin.Practic cred eu ca trebuie citita de cateva ori ca sa intelegi si sa te familiarizezi cu ce vrea sa spuna.O recomand oricarui blogger care foloseste platforma wordpress pentru ca te ajuta sa intelegi mai bine toate lucrurile despre temele wordpress si platforma in sine.Dupa ce am sa inteleg mai multe o sa va aduc la cunostinta despre ce am gasit util in ea.Costul carti este de 30 de ron in total.Transport+cartea. Cartea se poate comanda de aici.

Ce este în această carte?

La sfârşitul acestei cărţi, veţi putea să creaţi teme pentru WordPress atractive, flexibile

şi puternice. De asemenea, veţi înţelege mai bine pe ce se bazează succesul unei teme şi cum să vindeţi temele efi cient.

Această carte conţine următoarele opt capitole. Le puteţi citi de la început la sfârşit, pentru a înţelege pe deplin subiectul, sau puteţi sări de la unul la altul dacă aveţi nevoie doar de o reîmprospătare a unui anumit subiect.

Capitolul 1: Prezentarea WordPress

Înainte de a ne cufunda în afl area tuturor amănuntelor referitoare la designul şi crearea temei dumneavoastră, vom arunca o privire scurtă asupra a ce înseamnă de fapt WordPress şi din ce este alcătuit. De asemenea, vom discuta de ce aţi vrea de fapt să fiţi designer de teme.

Capitolul 2: Planifi carea temelor

Pentru a realiza o temă cu adevărat efi cientă, trebuie să înţelegeţi nevoile persoanelor care o vor folosi: atât cele care vizitează site-ul, cât şi cele care gestionează conţinutul. Brandon R. Jones, dezvoltatorul câtorva dintre cele mai vândute teme de pe web, vă va explica ce ar trebui să luaţi în considerare chiar înainte de a

începe designul.

Capitolul 3: Elemente introductive de design al temelor

Plecând de la capitolul precedent, Brandon vă introduce în faza de design propriu-zisă. Vă va arăta fi ecare aspect al unei teme pentru WordPress pe care trebuie să îl luaţi în considerare în soluţiile dumneavoastră de design, cu o galerie a celor mai bune exemple de pe web care să vă servească drept inspiraţie.

Capitolul 4: Framework-uri pentru teme

În ultimii ani, framework-urile pentru teme de WordPress au explodat pe piaţă; acum sunt considerate cea mai bună modalitate de a realiza rapid teme puternice, fără a fi necesar să rescrieţi la nesfârşit aceleaşi fi şiere template. În acest capitol, împătimita într-ale WordPress-ului Raena Jackson Armitage vă prezintă toate motivele pentru care ar trebui să folosiţi un framework, vă ghidează printre câteva dintre cele mai populare opţiuni şi v-o prezintă pe cea pe care o vom folosi în restul cărţii: Thematic.

Capitolul 5: Elemente avansate de creare a temelor

Măreţia unei teme pentru WordPress trece dincolo de suprafaţă. În acest capitol, Raena vă duce dincolo de crearea skin-urilor CSS şi vă arată cum să folosiţi după dorinţă markup-ul WordPress, datorită multitudinii de hook-uri, fi ltre şi templateuri din Thematic.

Capitolul 6: Widget-uri

Una dintre caracteristicile de senzaţie din WordPress este folosirea widget-urilor, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a adăuga cu uşurinţă conţinut dinamic în diferite zone din site. În acest capitol, Allan Cole, expert în Thematic, vă arată cum să vă pregătiţi tema ca să puteţi folosi widget-uri şi, de asemenea, cum să creaţi propriile widget-uri personalizabile pentru a le oferi odată cu tema.

Capitolul 7: Opţiuni pentru teme

Cele mai de succes teme de pe piaţă le permit utilizatorilor să le personalizeze în întregime pentru a se potrivi scopului site-ului. Indiferent dacă este vorba despre crearea unei pagini de opţiuni personalizate care le permite utilizatorilor să modifice comportamentul temei dumneavoastră, adăugarea de variante de culoare şi de layout, oferirea de template-uri de pagină alternative sau dezvoltarea propriilor shortcode-uri, Allan vă va arăta cum să vă transformaţi tema într-un autentic

cameleon.

Capitolul 8: Vânzarea temelor

Ca manager al celei mai mari pieţe virtuale de teme pentru WordPress de pe web, Jeffrey Way ştie destule despre ce determină temele WordPress să zboare de pe proverbialele şi virtualele rafturi. În acest capitol, vă va oferi secretele care vor ajuta temele dumneavoastră să ajungă în top.

12 thoughts on “Prima impresie despre carte.

  1. ai dreptate Madalin dar nu toti stim engleza foarte bine sa poti intelege tot.Principalul avantaj este ca o poti intelege mai bine,traducerea este una buna.

  2. eu am invatat destul de multe din cartea respectiva.Merita citita. Da, codexul iti ofera destul de multe chestii si in carte iti face trimitere la codex.
    E o chestie in plus fata de codex. Lectura placuta.

Comments are closed.