Personale

Proiectarea unei cladiri trebuie sa tina cont de securitatea oamenilor

Este minunat ca in prezent, pentru orice constructie este nevoie de aviz pompieri fiindca oamenii, cuprinsi de entuziasm comit greseli uriase pronind de la asezarea cladirilor, pana la proiectarea acestora!
Iata cateva dintre ele care m-au frapat:
-asezarea cladirilor in mijlocul apelor din motive romantice, dar cand apele vin mari exista riscul de inundatii. Sa ne imaginam ca totul se petrece in timpul noptii, cand locatarii dorm si nu se mai pot salva!
-amplasarea cladirilor langa sosele, in curbe. Au fost cazuri in care in urma unor accidente, oamenii s-au trezit cu tirul in sufragerie sau in patul din dormitor
-case in locuri unde se poate produce un arc electric, adica sub stalpii de inalta tensiune. In cazul unor furtuni si descarcari electrice pericolul este iminent
-utilizarea de materiale ieftine si inflamabile la constructie
-ignorarea evacuarilor in caz de incendii, cutremure, calamitati, in special in institutii. Inexistenta unor usi de evacuare, a unui plan de salvare in caz de incendiu
-amplasarea unei constructii in mijlocul unei paduri, in pustietate, fara drumuri de acces. In caz de urgent, ajutorul fiind imposibil de acordat.
-case construite in apropierea sondelor, fie ele si inactive, in locuri unde au loc piederi de gaze sau ies din pamant izvoare de apa fierbinti.
-cosuri de fum improvizate, de multe ori iese fumul in podul casei si nu este exclus sa se raspandeasca si scantei, iar casa sa fie cuprinsa de flacari
-cosul de fum, care se incalzeste foarte tare si nu este bine izolat, plasat langa materiale inflamabile
Firma Protecons.ro va sta la dispozitie de cate ori aveti vreo dilema legata de securitatea oamenilor raportata la proiectarea, dotarea si organizarea cladirilor.
Ei sunt profesionistii care iau in calcul toate detaliile ca dumneavostra sa supravietuiti unei calamitati, indiferent de ora la care aceasta se produce.
O echipa bine pregatita se deplaseaza la fata locului si realizeaza o inspectie amanuntita a cladirii si amplasamentelor si face lista cu tot ceea ce trebuie corectat sa primiti avizul. Controlul riguros nu trebuie sa va supere sau sa va nelinisteasca fiindca este spre binele dumneavoastra. Consider ca trevuie sa se renunte la multe mentalitati deformate care ne costa mult, cum ar fi:
-cautarea unei solutii ca avizul sa se obtina fara control.Realizati cat de mult va nedreptatiti si cat rau faceti celor din jur procedand asa?
-incercarea de a frauda controale medicale obligatorii.
Cu siguranta ca oamenii vor sa forteze mai putin ortodox obtinerea avizelor, fiindca se tem de amanari si drumuri fara rost. Nimic din toate acestea nu se intampla la Protecons.ro fiindca acesti profesionisti isi fac excelent meseria punand pe primul loc securitatea oamenilor si respectul fata de client.
Sa dezvoltam notiunea de respect in viziunea lor! Programarile sunt respectate, lucrarile sunt intocmite la timp si cu simtul raspunderii, nu se percep suprataxe sau comisoane in afara celor comunicate si prevazute in contract.
O dovada a profesionalismului lor este faptul ca se ocupa de Hotelul Intercontinental, constructie colosala, care adaposteste mii de turisti, cu instalatii electrice si aparatura moderna, dar niciun incident nu s-a produs pana acum..

No Comments Found

Leave a Reply