Credinta

“Raiul este real”. Experiența unui doctor dincolo de moarte

Dr. Alexandru Eben, 58 ani, un specialist în neurologie, fost profesor la Harvard Medical School (Boston, SUA) a stat în comă șapte zile, fiind “dus în locurile cerești”.El explică faptul că, înainte de a trăi acestă experiență, a respins orice lucru legat de viață după moarte sau Rai, acceptând numai ceea ce are o logică științifică. Dar poziția sa s-a schimbat după ce a trăit acesta. În cartea care urmează să o publice, intitulată “Heaven is Real” (Raiul este real) ne descrie această experienţă în care a văzut Raiul și viaţa de dincolo de moarte.

Povestea doctorului Alexandru a atras atenția ultimul număr al revistei Newsweek, titlu fiind cap de afiș “Raiul este real: Experiența unui medic în viața de apoi.”

Doctorul Alexander afirmă că a început călătoria în 2008 când a intrat în comă în urma unei meningite bacteriene foarte ciudate. Spune că în decursul celor 7 zile în stare de comă a trăit într-un loc minunat. “A început aventură mea într-un loc special, mai înalt decât norii, cu mult mai superior”, afirmă în reportaj. “Erau niște creaturi, păsări, îngeri­, cuvintele mele nu pot să definească ceea ce am văzut, pur și simplu erau niște vietăți superioare, diferite de tot cea ce această planetă a cunoscut”, explică doctorul.

Aceste vietăți emiteau niște sunete puternice, un cânt glorios, spune Alexander. “Mai târziu mi-am dat seama că era vorba de o exprimare a bucuriei. Sunetul era palpabil, aproape material, așa că și cum ai simți ploaia pe pielea ta, dar care nu te udă.” În final, neurochirurgul s-a trezit din comă.

“Experiența, aproape de moarte a doctorului Eben Alexander, este cea mai interesantă pe care am ascultat-o în mai mult de patru decade de studiu în acest fenomen”, spune Raymond Moody, autorul cărții “Viața dincolo de moarte”.

.

1 Comment

  • Marian

    Mi-ai deschis interesul sa citesc o asemenea carte,

    Reply

Leave a Reply