Reportaj

Vine sezonul rece si pentru masini

Vremea rece din timpul iernii poate cauza destul de multe probleme soferilor, daca acestia nu pregatesc autovehicolul cum trebuie pentru conditiile deosebite ale anotimpului rece.Vei afla ca masina ta va avea nevoie de lucrari de intretinere dese pentru a se mentine intr-o stare cat mai buna.

Tine o evidenta a lucrarilor de intretinere.
Acest proces este simplu. Fa o evidenta in scris si noteaza toate lucrarile efectuate. De exemplu fa-ti un caiet in care sa scrii conditia actuala a masinii si sa scrii cum se comporta masina dupa lucrarile de intretinere. Astfel vei putea tine si evidenta pieselor cumparate precum si de perioada lor de garantie. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare:

1. Verificarea anvelopelor
Inspecteaza anvelopele saptamanal, deoarece pot fi acoperite cu praf care va eroda cauciucul. Asigura-te ca vei curata cauciucul regulat si vei pulveriza pe el un strat de protectie. Astfel vei proteja cauciucul de caldura, de razele ultraviolete si de alte efecte nocive. Roteste cauciucurile pentru a evita formarea unor zone goale. Nu uita sa verifici si cauciucul de rezerva din cand in cand.
2. Luminile
Verifica luminile din interior si exterior cel putin o data pe luna si schimba-le daca sunt slabe sau arse. Acorda atentie stopurilor, luminilor de parcare, luminilor din spate, panoului si avariilor pentru a te asigura ca functioneaza.Pentru alte piese de calitate click aici.
3. Uleiul
Schimba uleiul o data la 5000 de km pentru a te asigura ca masina ruleaza cum trebuie. Curata recipientul de ulei. Umple-l cu ulei proaspat. Schimba si filtrul de ulei daca este nevoie.
4. Lichidul transaxle
Verifica lichidul transaxle regulat.

Montati anvelope de iarna pe toate cele patru roti.
Pentru maximum de siguranta si control asupra vehiculului in conditii de vreme rece, montati anvelope Cold Weather pe toate cele patru roti. Pentru a imbunatati performanta in timpul deplasarii, multi monteaza anvelope de iarna doar pe puntea din fata. In timp ce acest lucru este tentant, nu va oferi un optim de aderenta, performata sau nivel de securitate.

Montarea anvelopelor de iarna pentru puntea fata poate reduce aderenta spate. Puteti, de asemenea, sa riscati deraparea vehiculului (pentru tractiune pe spate) sau atunci cand incepeti virarea (tractiune pe fata sau spate).
Montarea a doar doua anvelope de iarna pe puntea din spate creste riscul de a conduce drept inainte atunci cand incercati sa luati o curba.

Umflarea anvelopelor iarna.Cand se raceste vremea, scade presiunea in anvelope. Daca o anvelopa este umflata la 2 bari la 20C, de exemplu, presiunea poate fi de numai 1,8 bar la 0C. In cazul in care presiunea in anvelope este scazuta, atunci cand le va verifica in vreme rece, reumflati-le conform recomandarilor producatorilor de autovehicule.
Accesorii de iarna recomandate a le avea in masina

– Racleta pentru curatarea geamurilor de gheata, zapada intarita. (exista si sprayuri care fac acelasi lucru).
– Perie sau matura pentru curatarea zapezii de pe masina.
– Lopata pentru zapada (exista lopeti care se pliaza si nu va vor ocupa mult loc in portbagaj).
– Lanturi antiderapante, nelipsite atunci cand plecati la drum lung.
– Cablu de tractare, care poate fi foarte util in cazul in care ramaneti inzapezit.

Pentru ca se apropie iarna, recomand anvelope Bridgestone pentru autoturismul dumneavoastra. Gasiti pe site-ul anvelopeauto.biz modele pentru o gama larga de dimensiuni.

 .

No Comments Found

Leave a Reply