Fără categorie

Reciclarea este cea mai buna!

 

 Mediul nostru devine tot mai incarcat, iar asta poate duce la o poluare a apelor sau a mediului inconjurator. Acest lucru nu poate fi deloc favorabil vietatilor si nici a vietii umane, de aceea este foarte important sa invatam sa reciclam. A recicla nu inseamana sa faci obiecte din lucruri vechi, ci sa stii sa sortezi deseurile in functie de provenienta acestora. Sticla trebuie arunca in containerul de sticla, hartia la hartie si asa mai departe. 

Zilnic sute de tone de deseuri sunt aruncate in Romania, insa cat la suta din aceste deseuri sunt reciclate sau diferentiate? Desi cultura reciclarii inca nu este atat de populara in Romania pe cat se doreste, exista si firme care se ocupa cu acest lucru. Este vorba despre firma Clean Recyle.

Clean Recycle este o societate specializata in preluarea responsabilitatii producatorilor si importatorilor care pun pe piata din Romania ambalaje si genereaza deseuri de ambalaje, in vederea realizarii obligatiilor legale de reciclare si valorificare a acestora. 

Avantajele reciclarii:

– Un televizor poate functiona trei ore, iar un bec de 100 W poate functiona 20 de ore cu energia economisita prin reciclarea unei singure cutii din aluminiu. Aluminiul este cel mai valoros material reciclabil, de zece ori mai valoros decat otelul.

– Din 10-15 PET-uri reciclate se poate confectiona un tricou, iar din 50 de PET-uri se poate face un pulover. Fiecare tona de plastic reciclat inseamna o economie de 1,8 tone de petrol.

– Reciclarea sticlei economiseste energie electrica si apa. Fabricarea unui produs nou din metal reciclat economiseste intre 74 si 95% din energia electrica necesara realizarii acelui produs din materii prime.

– O tona de otel reciclat reprezinta o tona de minereu de fier economisit, iar metalul poate fi reciclat la infinit.

– De asemenea, o tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci, iar reciclarea unei tone de hartie reduce emisiile de carbon cu 95% si inseamna un consum de apa cu 3.000 de litri mai mic decat este necesar pentru a produce o tona de hartie.

 

No Comments Found

Leave a Reply