Recuperarea medicala, oxigenul trupului si al sufletului

Inainte ca masina sa intre in parapetul de beton si fier al podului, tanara fata inchise ochii si se ruga fierbinte:”Doamne, daca Tu vrei sa mai traiesc, ajuta-ma, Te rog, sa nu raman o leguma toata viata!”
Se gandea cu groaza la dependenta de scaunul cu rotile, la un picior amputat la tot ceea ce este mai rau.

Peste doua saptamani, inca se mai afla in spital si se parea ca putea fi recuperata medical cu eforturi sustinute, dar mai ales pe baza unei relatii de prietenie cu medicul curant, care sa-i motiveze si trupul traumatizat, dar si sufletul afectat de situatia data.
-Acest tip special de recuperare medicala exista numai la clinica privata Oxygene.ro. Cu o experienta in recuperare de 10 ani si cu evaluari pozitive de peste 97%, unitatea medicala este visul oricarei persoane care a suferit un accident sau si-a pierdut partial capacitatea de locomotie si de autoservire, fiindca terapiile sunt personalizate dupa nevoile fiecarui pacient, in plus aici se trateaza si bolnavii cu diferite afectiuni generate de batranete, a informat-o una dintre pacientele internate in acelasi salon cu ea, care isi rezervase un program complet de recuperare acolo.

Curatenia este impecabila si nu se pune problema existentei microbilor din spitalele in care misuna gandacii, mizeria si praful. Pacientii gasesc tot ceea ce au nevoie pentru a se face bine sau pentru a-si ameliora starea:
-personal calificat si foarte bine pregatit
-empatie din partea medicilor si asistentelor medicale
-cele mai bune aparate si medicamente
-aparatura medicala variata pentru depistarea si tratarea afectiunilor cardio-vasculare, neurologice, digestive, osteoarticulare si fizioterapie.
-conditii de cazare ca la un hotel de trei-patru stele: camera cu 2-3 paturi (nu cu 8 ca in spitalele de stat), paturi confortabile cu lenjerie curata si de calitate, televizor LCD in camera si sisteme de climatizare.
-mancare sanatoasa si gustoasa facuta in bucatarii securizate, in care igiena este la loc de cinste.
Cel mai mare ajutor pentru apartinatori se refera la tratarea-recuperarea pacientilor cu forme mai usoare sau mai grave de dementa, acesta fiind prima unitate medicala de acest tip din Romania.

Asa ca fata a iesit din spital si a urmat programul de recuperare intocmit pentru ea de catre specialistii de la Oxygene.ro. La inceput gimnastica ii provoca dureri, dar tot ceea ce-si dorea era sa invete sa fie ca pana in accident. Drumul a fost lung si anevoios, fiindca aproape ca “uitase sa mearga”. La inceput era atat de nesigura pe ea ca un copil care invata sa mearga. S-a muncit intens luni intregi sa-si recapete forta in maini, stabilitatea picioarelor, echilibrul, dar datorita lor merge astazi la serviciu, urmele accidentului s-au sters complet si s-a vindecat si de frica de a calatori cu masina.

Mai tarziu, informatiile despre clinica i-au fost de un real folos bunicii care in urma unui atac cerebral a ramas cu deficiente in vorbire si cu dificultati in miscare si coordonare.
De la ea am aflat toate aceste informatii si am simtit nevoia sa le impartasesc mai departe, asa ca si batrana mea vecina care avea o forma usoara de dementa a putut fi recuperata la timp..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *