Comunicate de presa

Terase verzi – atributele casei ideale !

 

 

Preocuparea crescândă privind mediul și căldura globală s-a schimbat în doar câțiva ani, prioritățile întregii lumi, atributele casei ideale fiind centrate pe economia energiei și pe celelalte caracteristici “verzi”. Într-o perspectivă globală, putem remarca un interes crescut în utilizarea plantelor vii în construcția de clădiri urbane moderne. De ce?

– Din cauza poluării masive a zonelor urbane mari și a căldurii excesive cauzate de beton și de sticlă.

De ce să alegeți terase verzi pentru casa dvs.?

– Pentru că păstrează o căldură mai scăzută în perioada de vară. În acest fel puteți economisi consumul de energie în timpul verii, datorită utilizării aerului condiționat.

Deoarece crește suprafața “verde” disponibilă și, în același timp, protejează acoperișurile și ajută la răcirea clădirii prin transpirația plantelor. Ce, în cele din urmă, înseamnă economii la soluțiile de răcire ale casei / blocului (aer condiționat).

În zilele fierbinți de vară, temperatura acoperișului poate ajunge până la 80⁰C. În acest caz, pe acoperișul verde, temperatura nu depășește 25 ° C. Viața sau acoperișul dvs. pot fi prelungite cu terase verzi. Variațiile temperaturii de la nivelul acoperișului sunt mult mai mici, astfel încât viața sa este extinsă considerabil.

Terasele grădinilor beneficiază de biodiversitate, de ajutor în recoltarea apelor pluviale și de reducere a efectului termic.

În ultimele trei decenii, terasele verzi au devenit o componentă importantă pentru dezvoltarea urbană durabilă. Avantajele economice și ecologice ale acestora, împreună cu creșterea gradului de conștientizare ecologică, le-au făcut populare. În prezent, terasele verzi și grădinile de pe acoperiș pot fi găsite în majoritatea orașelor mari din întreaga lume, beneficiind de mediul urban și de locuitorii săi.

Conceptul de clădiri verzi se bucură de acceptare în orașele metropolitane precum. În mod natural, aceste clădiri sunt adoptate de acoperișuri verzi. De asemenea, guvernele statelor adoptă un cod de construcție verde, care va impune obligativitatea implementării unor cerințe cum ar fi recoltarea apei de ploaie, vegetație și așa mai departe, pentru care terasele verzi ar putea fi soluția.

Cu o concentrare sporită asupra eficienței energetice, tendința pentru terasele verzi este în creștere. Accentul pus pe eficiența energetică a influențat și industria de acoperișuri. Acoperișul, la urma urmei, joacă un rol major în construcția unei clădiri, iar în epoca eficienței energetice, companiile de acoperiș au venit cu tehnologii avansate și durabile.

Terasele verzi se adaugă la estetica unei structuri și, în același timp, pot facilita un sistem eficient de recoltare a apei de ploaie.

Terasele cu dimensiuni mari, cu spații semi-deschise mari, care pot fi utilizate ca locuri de relaxare, spații verzi private sau zone de petrecere sunt cele mai recente fantezii. Aveți o terasă cu adăugiri cum ar fi, grădini de irigare prin picurare sau chiar un acoperiș înclinat cu plante agățate.

Astăzi, clienții sunt conștienți de mediul înconjurător și doresc confortul unui apartament, precum și luxul unei terase în grădină, unde pot distra oaspeții si pot respira aer proaspăt. Aceste terase verzi se transformă într-o caracteristică obișnuită, în special în apartamente. Longevitatea acestor acoperișuri este de cel puțin 3 până la 5 decenii și, uneori, chiar mai mult.

 .

No Comments Found

Leave a Reply