Comunicate de presa

Regulator presiune-Aplicatii si fundamentul cheie de functionare

Regulatoarele de presiune se folosesc in diferite si multe aplicatii caznice si industriale. De exemplu, regulatoarele de presiune sunt utilizate in sistemele de gaz pentru reglarea propanului, in centralele de incalzire la domiciliu pentru a regla gazele naturale, in echipamentele medicale si dentare pentru a regla oxigenul si gazele anestezice, in sistemele de automatizare si pneumatica pentru a regla aerul comprimat, in sistemele de combustie pentru a regla hidrogenul.

Aceasta insiruire partiala de aplicatii demonstreaza ca desi exista numeroase metode de utilizare a unui regulator presiune functia acestuia ramane aceeasi.Mai simplu spus, un regulator de presiune reduce presiunea de alimentare sau de admisie la o presiune de iesire mai mica si actioneaza prin mentinerea acelei presiuni constanta, in pofida fluctuatiilor presiunii de intrare.

Asadar, reducerea presiunii de admisie la o presiune de iesire mai mica este principalul obiectiv al regulatoarelor de presiune.Atunci cand  alegeti un regulator de presiune, trebuie luati in considerare mai multi factori si caracteristici ai acestuia.

Dintre cele mai importante caracteristici enumeram: intervale de presiune de lucru pentru intrare si iesire, cerinte legate de flux, lichidul transferat (gaz, lichid, toxic, inflamabil), intervalul preconizat de temperatura de functionare, selectia materialului pentru componentele regulatorului, inclusiv sigiilele, dimensiunile, constrangerile de greutate s.a.

Ce este un regulator presiune?

Regulatoarele de presiune sunt supape care blocheaza automat fluxul de gaz sau lichid pana cand ajunge la o anumita presiune.De asemenea, regulatoarele sunt utilizate pentru a permite tancurilor sau liniilor de alimentare cu lichid de inalta presiune sa fie reduse la o presiune utilizabila si sigura pentru diferite aplicatii. Regulatoarele de presiune se gasesc in multe aplicatii caznice si industriale, inclusiv cuptoare de incalzire, gratare cu gaz si chiar in cazul anumitor echipamente medicale si dentare.

Cum functioneaza regulatorii de presiune?

O prezentare succinta si de baza a principiilor de functionare a unui regulator presiune cuprinde urmatoarele: un astfel de regulator reduce presiunea de alimentare (sau de admisie) la o presiune de iesire mai mica si actioneaza astfel incat sa mentina acesta presiune de iesire constanta, in pofida fluctuatiilor de presiune de admisie. Reducerea presiunii de admisie la o presiune de iesire mai mica este fundamentul functionarii regulatoarelor de presiune.

Astfel, functia principala de reglare a presiunii este aceea de a se potrivi cu debitul de gaz sau lichid prin regulator la cererea de gaz sau lichid plasat pe acesta, mentinand in acelasi timp o presiune de iesire constanta.Daca debitul de sarcina scade, atunci si debitul regulatorului trebuie sa scada.Daca debitul de sarcina creste, atunci debitul regulatorului trebuie sa creasca pentru a mentine presiunea controlata in scadere (din cauza unui deficit de gaz sau deficit de lichid din sistemul de presiune).

Pentru a afla mai multe informatii despre regulatoarele de presiune si aplicabilitatea acestora, accesati www.bartrom.ro.Specialistii companiei Bartrom au experienta necesara pentru a va aviza pe intreg parcursul achizitiei unui regulator presiune, de la etapa de cercetare, pana la etapa de montare.

No Comments Found

Leave a Reply