Comunicate de presa

Reguli pe care trebuie să le respecți atunci când adopți o pisică

Dincolo de bucuria de a adopta un animal de companie, există și reguli și responsabilități pe care orice viitor stăpân trebuie să le cunoască și să le respecte. Dacă te pregătești pentru viața alături de o pisică, citește ce trebuie să știi atunci când cumperi sau adopți un pui.Înainte să aduci acasă pisica drăgălașă pe care ai găsit-o pe anunțuri pisici, acolo unde întotdeauna există animalul de companie perfect, trebuie să te asiguri că vei fi capabil să-i înțelegi toate nevoile puiului și astfel vei putea să-i oferi o viață frumoasă. Iată ce ai de făcut!

 

 

●     Analizează și gândește programul zilnic

Timpul liber de care beneficiezi în fiecare zi poate determina rasa puiului de pisică pe care îți permiți să o aduci acasă. Pisicile sunt animale de companie iubitoare, dar care la rândul lor au nevoie de foarte multă atenție și afecțiune, în caz contrar nu vor fi deloc fericite să stea singure o zi întreagă într-un apartament.

●     Asigură-te că nu ai nicio alergie

Sunt multe persoane care iubesc pisicile, dar nu pot avea orice rasă deoarece au dezvoltat o alergie încă din copilărie pentru aceste animale de companie. Bineînțeles, există și cazuri în care persoanele alergice au ajuns să-și dezvolte imunitate pentru propria pisicuță, însă este important de știut acest factor înainte de a face o alegere. Nu trebuie să te sperii dacă ești alergic la pisici, deoarece există rase recomandate pentru persoanele alergice, care nu-ți vor face niciun rău, de exemplu: rasa Munchkin (pisicile cu picioare scurte), rasa Nebelung, rasa Ukrainian Levkoy (pisicile care nu au blana acoperită cu păr), rasa Cymric (pisicile fără coadă), rasa Snowshoe.

●     Nu uita de vaccinare

O pisică sănătoasă înseamnă un animăluț fericit și jucăuș. Responsabilitatea de a avea o pisică include și carnetul de sănătate al pisicii împreună cu toate vaccinurile obligatorii. Nu uita nici de sterilizare, este modalitatea prin care vei avea întotdeauna o pisicuță veselă și nu una indispusă care vrea mereu să evadeze prin vecini.

●     Îngrijirea zilnică

Îngrijirea unei pisici include achiziționarea unui loc de dormit, a litierei, dar și respectarea unui program de mese. Nu uita să-i pui la dispoziție și câteva jucării speciale pentru pisici, deoarece joaca îi îmbunătățește calitatea vieții și o ajută să se mențină fericită și antrenată.Indiferent de rasa pe care ți-o alegi, pentru ca puiul de pisică să se adapteze cât mai bine la tine acasă oferă-i atenție, iubire și stabilitate. Calitatea vieții se îmbunătățește semnificativ datorită unui animal de companie,asa că nu ezita să-l alegi.

No Comments Found

Leave a Reply