articole Comunicate de presa Personale

Tinuta medici – cum alegi uniforma medicala potrivita

Ca si in alte domenii de activitate si in domeniul medical aspectul afisat de medic conteaza. Imaginea cadrului  medical inspira (sau dimpotriva nu pacientul) si cum in acesta situatie cei mai multi dintre noi ne punem viata in mainile acestora este important sa putem avea incredere, de la inceput sa fim inspirati in persoanele care ne trateaza… dar sa nu ne mai lungim, daca citesti randurile aceste cu siguranta cauti uniforme medicale care sa te ajute sa iti construiesti imaginea si in acelasi timp sa iti permita sa desfasori in conditii optimie activitatea medicala. Pentru a-ti face mai usoara sarcina am cerut ajutor din partea dr in uniforma, specialistul care ne-a dezvaluit si o serie detalii care sa te ajute sa faci alegerea perfecta.

Cauta unifome medicale realizate din materiale usoare

Sti ca activitatea medicala poate fi extrem de solicitanta, insa trebuie realizata cu aceeasi precizie indiferent de situatie. Pentru a beneficia de confort sporit si a respecta conditiile igienic-sanitare este indicat sa te orientezi catre acele fibre tratate special in acest sens, bogate in bumbac, care nu intra la apa si nu isi pierd caracteristicile dupa prima utilizare. Astfel te vei bucura de confort ridicat in conditii de umiditate caldura excesiva sau frig.

Atentie la finisaje denota calitate

Confortul si calitatea poti fi considerate sinonime, in special cand vorbim de o tinuta medicala. Croiul perfect realizat, care imbraca turpul, dimensiunea buzunarelor, modul de inchidere, aspectele legate de cusaturi sunt cateva elemente ce trebuie analizate inainte de achizitionarea acestor piese. Acestea sunt elemente care ofera informatii legate de calitatea pieselor.

Iata ce trebuie sa analizezi cand vrei sa cumperi pantaloni medicali. Daca piesa care ti-a atras atentia este realizata din materialele exceptionale si indeplineste standardele de conformitate este important sa verifici modul de inchidere, numarul de buzunare si pozitia acestora, croiul, marimea si culoarea. In magazinele de specialitate poti gasi pantaloni medicali unisex, pantaloni de dama sau pantaloni medicali de barbati. Croiul acestora difera, deci este important sa il alegi pe cel care iti ofera mai multa libertate in miscare.

Modul de prindere este un alt aspect care trebuie sa iti atraga atentia. Anumite tipuri vin cu sistem de sustinere cu elastic, alte modele sunt prevazute si cu snur care sa asigure fixarea perfecta. Pozitia buzunarelor este si ea importanta. Cum stii buzunarele trebuie sa fie accesibile si usor de folosit, chiar si in situatii de criza.

O alta componenta a tinutei medicale perfecte este halatul. Acesta trebuie sa fie usor de imbracat si de dezbracate si prevazut cu sisteme de prindere facile, care contibuie la sustinerea igienei sanitare si previne raspandirea infectiilor. Cele mai versatile piese sunt compuse din uniforme medicale cambrate cu fermoar, intrucat sustin pastrarea masurilor de igiena personala. Sunt usor de purtat si de indepartat dupa o tura solicitanta, astfel se minimizeaza si riscul de imbolnavire si raspandire a agentilor patogeni.

De retinut: 

  • uniforma medicala aleasa pentru sarcinile de zi cu zi trebuie sa fie realizata din materiale usoare, de foarte buna calitate
  • tinuta medicilor trebuie sa fie conforma si sa fie construita in vederea impiedicarii transmiterii infectiilor si a microbilor
  • articolele alese trebuies a fie potrivite, astfel vei beneficia de confort si iti vei putea desfasura activitatea in cele mai bune conditii.

No Comments Found

Leave a Reply