Internet Personale

Banii, telefonul sau copilul? Ce alegi?

A trecut un an de zile de cand toate canalele de stiri si site-urile de profil anuntau ca noul Cod Rutier a intrat in vigoare cu o noua prevedere legata de obligativitatea scaunului auto pentru copii. Ma refer la noile norme legate de transportul copiilor cu varste de pana la trei ani incluse in Hotararea de Guvern nr. 11/2015 pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1391/2006, care a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 35 din 15 ianuarie 2015.

Cat de mult pretuiesc parintii siguranta copiilor ?

Nu prea mult, acest aspect este evidentiat si prin lipsa unei cresteri spectaculoase pentru categoria scaune auto copii. Vanzarile nu s-au miscat intr-un ritm alert, acest aspect evidentind faptul ca parintii ce doreau sa investeasca in siguranta copiilor prin achizitia unui scaun auto copii o faceau oricum. Ei nu au fost influentati foarte mult de lege. Ce ar determina parintii sa cumpere mai multe scaune auto pentru copii? Poate o campanile media seriosa de informare.

Un an de zile si fara prea multe rezultate in ce priveste acest aspect legat de siguranta transportului celor mici. Vad aproape in fiecare saptamana soferi/parinti care merg cu copiii in masina neasigurati intr-un scaun auto special, ba chiar ii mai lasa si pe locul din dreapta fata (locul mortului, cum i se mai spune). Cat de iresponsabili sunt oamenii astia?

Scaune auto pentru copii VS Smartphone ?

Sunt oare atat de scumpe aceste scaune auto pentru copii incat foarte multi sa aleg sa nu le cumpere si sa riste mereu? Spre exemplu, pe Poquito.ro, care are o sectiune de scaune auto copii, cel mai un scaun auto copii ieftin scaun, cu greutate intre 9 si 36 kg se vinde cu 249 de lei. O nimica toata comparativ cu telefonul mobil de care cu siguranta toti acei soferi/parinti dispun. Nu?

Poate cineva sa puna in balanta siguranta copilului si banii pentru un telefon mai bun si mai scump? Cred ca da, din ce am vazut..

No Comments Found