Comunicate de presa

Sfaturi cum sa evaluezi corect imobilul

Vanzarea sau cumpararea unui imobil nu sunt lucruri simple si nici foarte usoare. Nu oricine se pricepe la asa ceva, de aceea si exista meserii specializate in acest domeniu, cum ar fi agentul imobiliar sau avocatul imobiliar. Expertii stiu exact cum functioneaza piata imobiliara, care e legislatia, care sunt obligatiile vanzatorului si cele ale cumparatorului, ce taxe trebuie achitate si unde, cum se procedeaza pentru obtinerea actelor necesare si mai ales, care este pretul pietei.

Daca nu lucrezi in domeniu,e recomandabil sa apelezi la acesti specialisti care vor avea grija de toate aspectele tranzactiei.Ei te pot feri de eventualele neplaceri sau chiar de pierderi financiare semnificative.Care ar fi lucrurile de care trebuie sa tii cont?
In primul rand, un cumparator se va uita la pret.Daca pretul i se pare prea mare, atunci va renunta sa vizioneze imobilul, deoarece isi face calculele si vede ca, indiferent cat de bine ar negocia pretul, sansele sa se incadreze in buget sunt infime.

Ca vanzator, sa nu faci greseala de a supraevalua imobilul.Multi vanzatori pun un pret mai mare, in speranta ca atunci cand gasesc un cumparator, vor putea negocia. De cele mai multe ori nu se intampla asa. Cumparatorii au un anumit buget si atunci cand cauta pe site-urile de imobiliare, pun la filtre pretul maxim pe care sunt dispusi sa il ofere, sa zicem 55000 de euro.

Daca tu ai un imobil de vanzare pe care vrei sa il vinzi cu 54000, dar il postezi la 55500, in ideea ca vei reduce pretul in urma negocierii, cumparatorul nu va vedea niciodata anuntul tau.Astfel, sansele de a vinde imobilul se reduc foarte mult.
Cum stabilesti insa pretul corect al imobilului, care sunt criteriile de evaluare? Dotarile imobilului sunt printre primele care conteaza.

Apoi tipul de proiectare al imobilului, mai ales daca este vorba despre o casa la curte, proiectul acesteia trebuie sa fie realizat profesionist, de preferinta cu cele main oi programe, cum ar fi Autodesk BIM 360.Utilitati trase, daca e vorba de o casa sau instalatii sanitare si electrice noi, in cazul unui apartament, sunt importante, pentru ca inseamna din start economii importante in investitii ulterioare.

Decoratiunile interioare conteaza mai putin, pentru ca fiecare isi amenajeaza locuinta cum doreste, insa gresia si faianta de calitate, un tapet cu bun gust sau niste usi interioare elegante impresioneaza. Pana si micile detalii conteaza, iar daca sunteti vanzator ar trebui sa aveti grija la intrerupatoare si prize: daca sunt vechi, sparte sau crapate, nu creeaza o buna impresie si risca sa va reduca din pretul obtinut la vanzare.

Pretul mai depinde si de alte lucruri, cum ar fi etajul, daca e vorba de un apartament, zona de amplasare, proximitatea de centrul localitatii, de statiile transportului public, de gara sau de un magazin, un mall, un parc, o scoala sau o gradinita.Cumparatorii au interese diferite si cauta lucruri diferite.

De aceea anunturile imobiliare sunt pline si de astfel de informatii.O persoana tanara cauta un imobil situat in apropierea mall-ului, o familie cauta proximitatea parcului sau a scolilor, iar persoanele in varsta, imobile situate in apropierea statiilor de transport in comun sau imobile prevazute cu parcari.Proximitatea unei piete este un alt criteriu care poate influenta pretul de vanzare.

Daca imobilul se afla pe o strada asfaltata, iluminata, cu acces usor, cu loc de parcare, atunci si pretul va fi pe masura, iar sansele de vanzare cresc.Straduiti-va sa studiati si ofertele similare pentru a va face o idee asupra pretului pietei, vedeti cu cat s-au cumparat imobile in zona dvs si care sunt cele mai cautate oferte.Toate acestea, precum si sfaturile unui agent imobiliar sau ale unui avocat imobiliar va pot asigura o tranzactie reusita.

No Comments Found

Leave a Reply