Comunicat de presa

Sfaturi pentru achizitionarea unui aer conditionat

Nu mai incape indoiala ca aparetele de aer conditionat sunt printre cele mai vandute si apreciate electrocasnice. Sunt deosebit de utile indiferent ca vorbim despre racirea sau incalzirea unei incaperi intr-un mod cat mai eficient cu putiinta. Daca planuiti sa cumparati un astfel de dispozitiv in viitorul apropiat, mai jos am sa va prezint cateva sfaturi/caracteristici la care sa va uitati cand ajungeti in punctul de a alege un model.

 1. Incaperea unde doriti sa-l instalati si puterea necesara

Pe langa criteriul pretului despre care am preferat nici sa nu-l mai mentionez deoarece fiecare persoana are un buget anume, cel mai important lucru este pozitionarea. Trebuie sa luati in calcul si sa retineti urmatoarele situatii/cifre:

 • Pentru incaperile intre 10-25mp se recomanda o putere de 9.000 btu.
 • Pentru incaperile intre 25-35mp se recomanda o putere de 12.000 btu.
 • Pentru incaperile intre 35-50mp se recomanda o putere de 18.000 btu.
 • Pentru incaperile intre 45-70mp se recomanda o putere de 24.00 btu.
 1. Tehnologia Inverter

Va recomand cu caldura sa optati pentru un aparat de aer conditionat cu tehnologie Inverter. Acestea sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic si mai silentioase. Dispun de mai multe functii si caracteristici special destinate pentru sporirea confortului dumneavoastra fata de unitatile de climatizare conventionale. Daca doriti sa aflati mai detaliat despre beneficiile acestei tehnologii, avem un articol dedicat aici pe site.

 1. Functiile/caracteristicile

Cu cat aparatul are mai multe functii si un pret redus, cu atat mai bine. Va amintesc cateva dintre caracteristicile cele mai apreciate din care puteti alege daca va sunt utile sau nu:

 • Racire: capacitatea de a elimina in exterior caldura din incapere
 • Incalzire: extragerea energiei din aerul exterior si aducerea acestuia in interior cu ajutorul pompei de caldura
 • Ventilare: uniformizarea temperaturii cu un consum de energie redus
 • Dezumidificare: cresterea calitatii aerului si limitarea dezvoltarii bacteriilor/microorganismelor
 • Turbo/Jet: racire/incalzire foarte rapida a incaperii
 • Programare/Timer: posibilitatea pornirii si opririi aerului conditionat in anumite intervale orare
 • Conectare Wi Fi: permite controlul temperaturilor si al programelor de la distanta prin intermediul aplicatiilor dedicate smartphone-urilor
 1. Clasa energetica/nivel de zgomot

Trebuie sa va orientati catre un aparat care se incadreaza intr-o clasa de energie superioara. Recomand clasele A, A++, A++ care sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Nivelul de zgomot in timpul functionarii este de asemenea foarte important. Desi aparant diferentele intre modele si decibeli sunt mici, recomand sa nu depaseaza 30-35db pentru un confort sporit.

In conluzie, cel mai bun aparat de aer conditionat este cel pe care vi-l permiteti si va acopera toate necesitatile. Foarte important de mentionat este faptul ca recomand achizitionarea acestora de la dealeri autorizati precum si un montaj profesionist. Instalarea de catre un amator poate duce la pierderea garantiei si chiar defectarea acestuia.

No Comments Found

Leave a Reply