Sfaturi utile in alegerea unui service auto

Nu e deloc placut sa ai probleme cu masina si sa ai nevoie de un service auto. Insa, din nefericire toti posesorii de masini se confrunta cu probleme mai mici sau mai mari si au nevoie de ajutor de specialitate.
Cand ai nevoie de un service auto, nu alege la voia intamplarii, ci ai in vedere o serie de aspecte importante:

• Dotarile service-ului
Cand cauti un service auto asigura-te de faptul ca acesta are macar minimul de echipamente pentru o reparatie de calitate. Service-ul care are doar cateva scule amarate, nu se poate numi service. Un service adevarat are un elevator auto (sau mai multe), aparat de echilibrat, standuri de frana, etc. Este drept ca un elevator auto 2 coloane sau un elevator auto foarfeca vulcanizare reprezinta o investitie destul de serioasa, insa, orice service care se respecta are astfel de echipamente. Elevatoarele auto ajuta la o reparatie mai simpla si mai rapida. Ele pot fi cumparate de catre proprietarii service-urilor si online, de pe Elevatorauto.ro.

• Profesionalismul mecanicilor
Chiar daca service-ul la care iti duci masina are cele mai bune echipamente, trebuie sa te asiguri oarecum de faptul ca ele sunt folosite de adevaratii profesionisti. Competenta mecanicilor merge mana in mana cu echipamentele de calitate. Nu e suficient ca un service sa aiba mecanici foarte buni sau echipamente foarte bune. E nevoie de ambele.

• Parerile fostilor clienti
Parerile vechilor clienti ai service-ului pe care il alegi conteaza foarte mult. Cine ti-ar putea da cele mai imporante informatii decat vechii clienti? Fie ceri recomandari de la prieteni, fie faci o mica cercetare pe Internet. Vei fi uimit/a cu cata usurinta vei afla ce te intereseaza.

• Vechimea service-ului auto
Vechimea unui service auto poate fi si ea importanta. In general, oamenii evita service-urile care abia au aparut pe piata. Acum, nu spun in nici un caz ca service-urile noi nu ofera servicii de calitate, insa, parca avem mai mare incredere in cele care au o anumita vechime.
Cam acestea sunt o parte dintre cele mai importante criterii pe care ar trebui sa le iei in calcul cand alegi un service auto.