Fără categorie

Solutii avantajoase si ieftine pentru modernizarea casei!

Nu ai nevoie de fiecare data de sume mari de bani cand doresti sa schimbi aspectul din interiorul locuintei. O poti face si fara sa investesti in mobila noua sau covoare tesute manual. De multe ori, solutiile sunt simple insa noi le ignoram. Specialistii recomanda adoptarea unor corpuri de iluminat suficient de puternice pentru a ne binedispune.

Folosirea becurilor cu led este o solutie foarte buna pentru a schimba interiorul unei case, mai ales daca in incaperea respectiva se foloseau becuri cu halogen. Becurile cu led sunt mult mai luminoase si nu polueaza. Pe internet, putem gasi o multime de becuri led si banda led pentru a ne face casa un loc mai primitor si mai modern.

Componentele unui LED si modul in care acestea produc lumina extind semnificativ durata de viata a acestor becuri. In cazul in care durata de viata a altor becuri este, in general, redusa, atat prin utilizarea corecta, cat si prin utilizarea necorespunzatoare, nivelul scazut de caldura, durabilitatea si eficienta energetica a becului cu LED-uri fac posibila depasirea altor tipuri de becuri cu mii de ore.

In mod obisnuit, partile importante ale unui bec, cum ar fi filamentul, se slabesc in timp, ceea ce determina arderea becului. Dar LED-urile nu se aprind la fel ca si alte becuri. In schimb, cantitatea de lumina pe care o produc scade treptat in ceea ce se numeste „deprecierea lumenului”. Durata de viata a unui bec LED se bazeaza pe cat timp dureaza ca puterea lumena a becului sa ajunga pana la 30%. Deci, va dura probabil mai mult decat media de viata nominala listata pe cutie daca nu va deranjeaza sau nu se observa scaderea modului de iluminare.

Datorita productiei de lumen ridicat pe watt, LED-urile sunt capabile sa transforme aproximativ 70% din energia lor in lumina. Acest lucru le face mult mai eficiente decat alte becuri, care risipesc multa energie transformand-o in caldura. Este nevoie doar de un bec LED de 6 wati pentru a produce cantitatea de lumina pe care o face un incandescent de 40 de wati, iar temperatura mai scazuta ii face, de asemenea, sa ofere mai multa siguranta. In comparatie, becurile incandescente pot ajunge atat de fierbinti incat ar trebui sa nu fie lasate la indemana copiilor, care s-ar putea arde singuri si, de asemenea, se stie ca produc incendii daca intra accidental in contact cu materiale inflamabile, cum ar fi tesatura perdelei.

In timp ce un bec incandescent functioneaza incalzindu-si filamentul la o temperatura care produce lumina, un bec LED emite energie electromagnetica ca lumina atunci cand este electrificat. Prin transformarea energiei in lumina in loc de caldura (mai degraba decat folosirea caldurii pentru a genera lumina), ledurile sunt capabile sa functioneze la o temperatura semnificativ mai mica decat alte tipuri de becuri. Becurile LED generaza mai putina caldura fata de becurile cu halogen, iar asta rezulta intr-un  produs mai putin nociv pentru mediul inconjurator. Desi corpul sau baza propriu-zisa se pot simti calde la atingere, LED-urile in sine nu emit radiatii infrarosii in fasciculul lor, ceea ce inseamna ca nu exista caldura. Acest lucru le face optime pentru utilizarea in zone sensibile la caldura, cum ar fi acolo unde sunt afisate lucrarile de arta, deoarece acestea nu vor provoca decolorarea sau alte daune termice la vopsele sau coloranti. Alegeti becuri led pentru casa si veti vedea imediat diferenta!

1 Comment

  • Filofteia

    Le recomand! Benzile inteligente LED pot arăta perfect de exemplu pe mobila din living, sub rafturi sau puteți decora dulapuri în diferite moduri. Este potrivită pentru scară, partea inferioară a dulapului de bucătărie sau diferite oglinzi. Pe scurt pot arăta bine în multe locuri.

    Reply

Leave a Reply