Sticla sablata – ce este si la ce se utilizeaza

sticla sablata

Ati auzit sau chiar ati vazut sticla sablata, dar nu stiti cum se obtine aceasta si este este de fapt? Iata mai multe date despre sticla sablata.

Ce este sticla sablata

Aceasta este o sticla care are un aspect de geam inghetat. Acest efect de matuire se obtine cu ajutorul unei tehnici destul de simple: pur si simplu se sufla un anumit nisip pe suprafata geamului, insa suflarea trebuie sa se faca cu o presiune suficient de puternica pentru a permite particulelor de nisip sa actioneze asupra geamului si sa creeze efectul dorit. Acest procedeu se poate aplica atat pe sticla cat si pe oglinda.

In ceea ce priveste intensitatea, aceasta poate sa varieze de la o sablare usor mata, pana la o sablare de un mat intens. De asemenea, va ofera libertate si in ceea ce priveste regularitati, adica se pot crea de la modele uniforme pana la modele neregulate, iar in functie de complexitatea lucrarii se pot crea pana la modele foarte sofisticate la care conteaza si cel mai mic detaliu.

Sticla sablata se obtine in urma unui proces de sablare. Pentru ca este nevoie un  material abraziv (nisip) care sa patrunda in sticla, o instalatie care sa sufle aer comprimat pentru a imbinge cu putere materialul abraziv, dar se mai foloseste si un ajutaj pentru suflare, astfel incat sa se poata orienta directia de propulsarea a materialul care realizeaza sablarea. Astfel se pot crea mai usor modelele dorite.

La o sticla sablata de calitate, peste acest strat de sablare se adauga un strat care sa ofere o bariera intre suparafata poroasa rezultata in urma procesului de sablare si praf. Datorita acestuia, sticla sablata nu se va murdari si va arata foarte bine chiar si dupa o perioada lunga de timp. Va recomand sa aveti grija la acest aspect atunci cand alegeti pereti din sticla sablata sau cabine de dus din acest material, pentru ca, in cazul in care peste suprafata poroasa nu s-a adaugat nimic, aceasta se va murdari la primul contact cu praful din aer si veti fi nevoiti sa o curatati foarte des, activitate care nu este tocmai usoara, mai ales cand este vorba de o zona cum este baia, unde urmele de sapun si de calcar apar dupa doar cateva zile.

La ce se utilizeaza sticla sablata

Sticla sablata se poate folosi pentru orice spatii in care aveti nevoie de o luminozitate crescuta, dar si acolo unde doriti un design modern. Mai exact, puteti sa va montati pereti de sticla sablata, cabine de dus din sticla sablata, poate sa fie folosita si la realizarea unor usi, atat interioare cat si exteriora (o usa de exterior realizata din PVC sau lemn si sticla sablata este foarte moderna si interesanta si, in plus, va personalizeaza intrarea in locuinta).

Prin urmare, daca vreti o locuinta foarte luminoasa, un design original si modern, nu aveti nevoie de decoratiuni foarte scumpe, este suficient sa montati cativa pereti din sticla sablata de la Herra Design, pentru ca acestia vor da o nota personala si foarte interesanta.