Sudare MIG/MAG pentru incepatori

Chiar daca procedeul de sudare MIG/MAG presupune si o tehnica de executie simpla comparativ cu alte procese prin care se realizeaza sudarea, sunt foarte multe considerente care ar putea duce la sudura reusita sau mai putin reusita. Sudorii care sunt la inceput de drum ar trebui sa inteleaga care sunt efectele mai multor factori pornind de la proprietatile pe care le au materialele de baza, de la tipul de sudura care se implica, si modul in care se poate regla echipamentul sau care este cea mai buna tehnica prin care se poate depune stratul sudat.

Daca stii ce este cel mai potrivit tinand cont de aplicatie ai o mare parte din treaba rezolvata.

Se recomanda ca sudorii incepatori sa stie in primul rand materialele de baza. Tipurile de materiale sunt importante, la fel si grosimea si modul in care se prezinta suprafata. Aceste proprietati pot influenta si sudabilitatea, tipul de materiale de adaos, parametrii de sudare si procedeul de sudare recomandat. In principiu, totul porneste de la materialele de baza. Sudura de colt a otelului utilizand procedeul de sudare MIG /MAG este una dintre cele mai des intalnite aplicatii pe care le puteti intalnit. Tipul acesta de sudura comunca deserveste ca si exemplu in articol.

Este important sa te asiguri ca pregatiti materialele de baza in mod corespunzator. Sudorii noi vor avea de cele mai multe ori obiceiul de a omite aceasta operatiune pentru ca implica destul de mult timp  insa este un aspect critic cand vine vorba despre cea mai buna tehnica de sudura existenta.

In primul rand este recomandat sa incepi prin curatarea suprafetei piesei cu degresant sau cu solvent. Continutati dupa aceea sa curatati materialele cu perii de sarma sau cu polizorul pentru a putea indeparta oxizii si toate impuritatile. Verificati si daca asamblarea tablelot este perfecta si spatiile sunt minime sau constante.

Dupa ce identificati materialele de baza, ar trebui sa alegeti materialele de adaos. Alegerea sarmelor necorespunzatoare ar putea sa compromita proprietatile mecanice ale materialului sudat si este important sa alegi materialul potrivit tinand cont de mai multe aspecte.

Compozitia chimica pe care o are sarma trebuie sa fie foarte apropiata de materialul de baza dar si de tipul gazului de protectie utilizat. Diametrul pe care il are sarma pe care o utilizezi se alege tinand cont de grosimea pe care o are materialul ce urmeaza a fi sudat. Daca reveniti la exemplul cu sudura de colt, pentru tablele de otel carbon care au o grosime de 2 mm, alegerea probabila este sarma EN G3Si1 cu un diametru de 1.2 mm. Acest tip de sarma are un continut ridicat de siliciu care permite sudarea cu un numar mai mic de stropi pentru materialele care au impuritati ca praful si rugina.

Pentru ca materialele sudate sa arate perfect, este recomandat sa apelezi la profesionisti ori de cate ori ai nevoie, si pentru acest lucru iti recomandam firma ANALKO, cei mai buni in domeniul confectiilor metalice de orice tip de pe piata din Romania.

 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *