Comunicat de presa

Tot ce trebuie sa stii despre reciclare sticla

Sticla este un material care se poate reutiliza fara nici o problema ori de cate ori se doreste fara sa isi piarda din proprietati. Costurile de reciclare sticla sunt cu mult mai mici fata de orice alt material si se economiseste energie dar si resurse. Sticla este foarte rezistenta la coroziune iar procesul de descompunere se realizeaza in milioane de ani.

Mai pe scurt, orice sticla aruncata intr-un loc oarecare va putea fi gasita tot in acelasi loc chiar si peste 100 de ani.

Despre procesul de reciclare sticla

Procesul de reciclare sticla este unul relativ lung dar in esenta simplu: sticlele sunt spalate apoi sortate dupa culoare, sparte, macinate, apoi se elimina impuritatile (etichete, hartie, metal etc,) iar macinatura este transformata in granule care este si materia prima care se utilizeaza pentru a putea reutiliza sticla.

Sticla incolora este mult mai valoroasa decat cea colorata deoarece se poate reutiliza in mult mai mult scopuri. Vasele din Jena nu se recicleaza alaturi de cele obisnuite si acelasi lucru se intampla si in cazul celor termorezistente deoarece procesul de topire nu le afecteaza. Pentru reciclare sticla din astfel de materiale este indicat sa mentionati acest lucru si noi le vom plasa in categoria corecta.

O reutilizare mai exotica a sticlei este reprezentata de vata termoizolanta cu care se acopera conductele de apa calda.

Sticla este una dintre cei mai poluanti factori si pentru a putea sa se utilizeze in mod corect, trebuie sa se depoziteze numai in locuri special amenajate. De aici pornesc catre centrele de reciclare sticla unde sunt transformate si reutilizate. Sticla nu trebuie aruncata la intamplare si nici sa ignorati aceasta posibilitate. Astfel, veti putea deveni mai responsabili fata de mediul inconjurator si sa aveti satisfactia ca ati facut ceva bun pentru dumneavoastra dar si pentru cei din jur.

Pentru reciclare sticla este acceptatat atat sticla colorata cat si cea transparenta deoarece ambele pot sa fie reutilizate si transformate in obiecte noi. Totusi, atentie la cele termorezistente si daca duceti astfel de sticle la centrele de colectare mentionati acest lucru neaparat intrucat acestea fac parte dintr-o categorie mai speciala.

Responsabilitatea pentru mediu incepe cu fiecare dintre noi

Atunci cand vorbim despre reciclare sticla trebuie sa mentionam faptul ca este o operatiune realizata cu ajutorul unor echipamente care la randul lor respecta mediul inconjurator si ofera posibilitatea de a prelucra o cantitate impresionanta de sticla. Pentru a ajunge la noi, este responsabilitatea dumneavoastra sa le strangeti si sa le depozitati in locuri special amenajate. Astfel veti putea sa contribuiti intr-o masura foarte mare la protejarea mediului inconjurator.

Compania noastra se ocupa de reciclare sticla si va poate oferi solutii pentru a reutiliza si proteja intr-un mod eficient mediul inconjurator. Pentru mai multe detalii dar si pentru a obtine oferta noastra completa, puteti sa ne contactati. Noi vom oferi solutii economice si viabile pentru toate solicitarile dumneavoastra si va putem ajuta intr-un mod eficient. Toate informatiile despre reciclare sticla le puteti gasi si pe site-ul nostru www.reciclare-hartie.ro.

.

No Comments Found

Leave a Reply