Tu cat dormi pe zi?

Daca aveti obiceiul sa pierdeti noptile, faceti rapid o schimbare! Un studiu al cercetatorilor britanici arata ca cei care dorm mai putin de 6 ore pe noapte isi pun sanatatea in pericol.

Riscul de a face un atac de cord creste cu aproape 50%, iar cel de accident vascular creste si el cu 15%. Insa lipsa de somn creste si riscul de diabet si obezitate. Studiul a fost realizat pe aproape 500.000 de persoane din opt tari.In plus, culcatul la ore tarzii si turele de noapte scad si capacitatea naturala de aparare a organismului. Dincolo de starea de somnolenta cotidiana si bolile se instaleaza mult mai usor.

O situatie alarmanta pentru medici si pacienti este administrarea incorecta a pilulelor care induc somnul. Pentru o persoana adulta, 7-8 ore de somn pe noapte ar trebui sa fie suficiente. In acest interval, doar 20 de minute sunt de fapt de somn profund in care creierul se odihneste cu adevarat.

Se spune ca pentru un adolescent o noapte pierduta se poate recupera in alte 3 dormite suficient. Iar in cazul unui adult, o noapte nedormita se recupereaza in alte 10.

Asadar aveti mare grija cat dormiti pe noapte. Voi cat timp dormiti pe noapte?

3 thoughts on “Tu cat dormi pe zi?

  1. Foarte interesante informatiile, chiar nu stiam ca o noapte pierduta se recupereaza in alte 10.
    Uneori dorm si 4 ore. De fapt de cele mai multe ori… Mi-ar placea sa fiu in stare sa dorm 8. 🙁

  2. Dorm putin in cursul saptamanii 4-5 ore, dar recuperez in weekend 8-11 ore.
    Merg pe premiza: „o viata am, nu pot sa o dorm si pe asta”

Comments are closed.