Credinta

Un preot a refuzat sa inmormanteze…

Scandal monstru intr-un cimitir din Prahova. Preotul a chemat politia pentru a opri o familie sa-si ingroape defuncta, care era adventista, in cimitirul ortodox. Prelatul a invocat legea cultelor, care precizeaza ca inmormantarile se fac in cimitirul ortodox doar daca respectivul cult nu are un cimitir propriu. De cealalta parte, rudele femeii sustin ca locul apartine familiei de zeci de ani si ca aceasta si-a exprimat dorinta de a fi ingropata langa sot si unul dintre fii.

Tanti Steluta a fost toata viata ortodoxa, dar in urma cu doi ani a trecut la adventisti. Cu toate acestea, inainte sa moara, si-a rugat rudele sa o ingroape alaturi de familie. Astazi, la pranz, trebuia sa aiba locinmormantarea, dar preotul din localitate s-a opus. Mai mult, a chemat si politia.

“Dorinta bunicii mele a fost sa fie ingropata aici, aici sunt bunicii, parintii, sotul ei si vrem sa-i respectam dorinta”, a spus Valentina Dragoi, nepoata femeii.

Preotul a fost la un pas sa fie batut de ginerele batranei, dupa ce sotiei sale i s-a facut rau. La fata locului a ajuns si protoiereul Ploiestiului, care a incins si mai mult spiritele.

“Atata timp cat au cimitir, al cultului respective, si nemaifiind membra a bisericii ortodoxe, trebuie sa se mearga in cimitirul dumnealor. Nu putem amesteca oile cu caprele”, a spus Stefan Musat, protoiereu Ploiesti.

Satule de scandal, rudele indoliate au decis pana la urma sa-si ingroape mortul in cimitirul adventist.sursa

.

5 Comments

 • Yamasha

  incurcate sunt caile Domnului…

  Reply
  • admin

   Marius nu confunda caile Domnului cu caile biserici ortodoxe care actioneaza dupa o alta biblie decat cea din propia gradina in care scrie sa ne iubim unii pe altii.

   Reply
 • maria

  Probabil ca trecerea la o alta religie a facut-o in necunostinta de cauza si nu a mai avut timp sa isi repare greseala!

  Reply
  • admin

   A trece la o alta religie nu inseamna ca esti in necunostinta de cauza, stii foarte clar ce faci. Si nu este o greseala sa schimbi religia dar cel mai important este ca odata cu schimbarea religie sa schimbi si inima…

   Reply
 • Robi

  mie mi se pare normal… fiecare cu cimitirul lui…

  Reply

Leave a Reply