Utilajele de pe santierul de lucru

Pe orice santier exista tot felul de utilaje si unelte potrivite pentru a construi la un nivel de calitate cat mai bun. Printre acestea se numara si malaxoarele de beton, atat de necesare pe santierele in lucru. Malaxoarele de beton se uzeaza in timp, la fel cum se intampla cu multe din utilajele de pe santier. Ca totul sa functioneze in parametri normali, unele elemente de uzura trebuie schimbate, asa cum se intampla si cand vine vorba de blindaje. Acestea sunt fabricate de catre companiile specializate si sunt extrem de folositoare in intretinerea malaxoarelor de beton.

Blindajele pentru statiile de betoane poti cumpara si de pe diverse site-uri de specialitate. Alege-le cu grija si te vor tine mai mult timp.

Utilajele folosite pe santier trebuie intretinute cu grija daca vrei ca acestea sa functioneze in parametri normali. Pentru a evita accidentele de munca, ele trebuie verificate in detaliu inainte de a fi folosite. De asemenea, daca este necesara inlocuirea anumitor piese, aceasta trebuie facuta. Este important totodata ca utilajele sa fie intretinute in mod corespunzator. Ele trebuie curatate si folosite in conditii adecvate. Daca de exemplu o macara poate ridica maxim 2 tone, nu o folosesti pentru a ridica 2 tone si jumatate.

Utilajele de pe santier trebuie manuite doar de persoanele autorizate, daca vrei sa eviti accidentele de munca. Nu putine au fost cazurile in care muncitori neautorizati au manuit utilajele fara prea multe cunostinte si s-au intamplat adevarate tragedii.

Santierul este un loc in care riscul este unul destul de ridicat. Muncitorii trebuie instruiti foarte bine si totodata trebuie ca in orice situatie sa poarte si sa foloseasca echipamentul de protectie necesar, asa cum este prevazut si in legislatia Romaniei.

Daca nu dispui de utilajele de care ai nevoie pe santier, le poti inchiria. Ai insa mare grija si asigura-te de faptul ca acestea sunt in perfecta stare de functionare.