Cum cresc durata de viata a bateriei de la laptop?

Atunci cand vrei sa iti cumperi o baterie noua pentru laptopul tau, preferi o varianta cu 6 sau cu 9 celule? Indiferent de ce anume preferi, ceea ce ai de facut din momentul in care o schimbi este sa o pastrezi in cele mai bune conditii de functionare, astfel incat sa-i prelungesti cat mai mult durata de viata. Unii schimba bateriile la laptopuri si nu tin cont de nimic apoi. Folosesc laptopul la fel ca inainte si fac bineinteles aceleasi greseli.

Daca tocmai ti-ai schimbat bateria sau daca vrei sa o schimbi si ai nevoie de cateva sfaturi care sa te ajute sa ii prelungesti durata de viata, iata ce anume ai de facut.

• Foloseste un incarcator potrivit
Folosirea unui incarcator nepotrivit poate afecta durata de viata a bateriei laptopului tau, motiv pentru care specialistii recomanda utilizarea unor incarcatoare originale pentru fiecare laptop in parte. Cea mai mare greseala este folosirea unor incarcatoare universale, incarcatoare care de multe ori nu sunt compatibile in proportie de 100%.

• Depoziteaza laptopul in conditii potrivite
Daca stii ca nu vrei sa folosesti laptopul pentru o perioada lunga de timp, ai in vedere si modul in care il depozitezi. Este recomandat ca bateria sa fie incarcata in proportie de 40% si depositarea sa se faca intr-un spatiu uscat, spatiu cu temperaturi cuprinse intre 0 si 25 de grade Celsius.

• Foloseste bateria periodic
Totodata este important ca din cand in cand sa folosesti laptopul si pe baterie, insa nu foarte des. Stai cu laptopul pe baterie, insa nu pana accesta se inchide. Cand mai ai cam 5% din baterie, baga-l la incarcat.

• Tine laptopul departe de o sursa de caldura
Este important sa eviti sursele de caldura cand folosesti laptopul. Ca sa te asiguri ca bateria nu va fi afectata de o temperatura prea ridicata, poti folosi un cooler.
Ai grija de bateria laptopului tau, acorda-i importanta cuvenita si te vei bucura de ea pentru cat mai mult timp.