Intretinerea aparatului dentar

Pana acum ceva timp, adolescentii se rusinau atunci cand venea vorba de purtatul unui aparat dentar. Acum insa, nu doar ca nu se mai rusineaza, ci este chiar cool sa porti aparat dentar. Din fericire tot mai multe persoane isi pun aparat dentar. Spunem din fericire, deoarece e important daca vrei sa ai o dantura frumoasa.
Cand mergi la dentist pentru a-ti pune aparat dentar, nu trebuie sa-ti fie frica, deoarece nu vei simti durere. Iti va fi putin incomod apoi, pana te obisnuiesti cu el, dar nu va fi imposibil.

Aparatele dentare trebuie intretinute corespunzator. Trebuie sa ai mereu grija ce anume manaci si cum anume mananci.
In cele ce urmeaza vom incerca sa iti dam cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos pentru a-ti intretine aparatul dentar.
Primele zile cu aparatul dentar pot fi putin mai dificile. Acomodarea se face usor si cu rabdare. Medicii recomanda ca la inceput sa consumi alimente moi, usor de mestecat sau semi-lichide. Mesteca mancarea incet si atent/a si taie marunt alimentele din care ar trebui sa musti.

Dupa ce te acomodezi cu aparatul, trebuie sa ai in continuare grija la ce mananci. Evita alimentele lipicioase si caramelizate, bauturile acidulate si sucul de fructe. Mesteca incet si cu grija alimentele cu textura mai tare, cum ar fi nucile si migdalele. Bracketii pot fi usor de spart, fapt pentru care ai nevoie de rabdare si atentie.
Aparatul dentar trebuie intretinut pe intreaga perioada a purtarii lui. Dintii trebuie periat dupa fiecare masa. Periajul trebuie facut cu atentie si rabdare si cu o pasta de dinti de calitate.

Acestea sunt cateva sfaturi pe care ti le spunem pentru a-ti face o idee in ceea ce priveste intretinerea unui aparat dentar. Medicul insa iti va spune tot ceea ce trebuie sa faci, daca te hotarasti sa iti corectezi dantura cu un astfel de aparat.