Internet

Vacanta cu copiii mici

Aparitia unui copilas mai ales in viata unor tineri impune schimbari majore in ritmul de trai, in program sau obiceiuri. Unii parinti care nu au implinit 30 de ani isi propun sa continue sa se distreze, sa calatoreasca, sa iasa in oras, sa faca ce le place chiar daca au un copil sau mai multi in viata lor. Daca bunicii se implica si isi ofera ajutorul, distractia e fara griji, altfel trebuie gasite solutii!

Amanati calatoriile lungi impreuna cu bebe pana cand implineste cel putin 2 ani
Pana la varsta de 2 ani, copilasii sunt fragili chiar daca se afla in mediul lor, acasa, unde sunt obisnuiti cu patutul lor, cu casa si obiceiurile zilnice. Imunitatea copiilor mici nu este consolidata, iar expunerea organismului lor la orice factori suplimentari care pot cauza probleme de sanatate este un risc intr-o calatorie lunga. Pediatrii nu sunt impotriva calatoriilor lungi impreuna cu bebelusii, dar prudent ar fi sa le amanati.

Daca sunteti nevoiti sa faceti o calatorie lunga sau decideti ca aveti nevoie de o vacanta si trebuie sa luati si copiii mici cu voi, ideal ar fi sa alegeti masina. Cu trenul sau cu autocarul este mai dificil sa calatoriti cu copii mici, timpul de deplasare pe distante mari fiind indelungat, iar copiii obositi tind sa faca galagie, nu au stare, sunt greu de controlat de fata cu ceilalti pasageri. O distanta de destinatie continentala sau intercontinentala va impune insa o calatorie cu avionul, care are avantajul de a fi mai comoda si mai scurta decat cu alte mijloace de transport.

Bagajul pentru calatoria cu copii mici
Cand veti face bagajele, veti realiza ca lucrurile copiilor sunt mai multe decat ale celor mari. Chiar daca veti calatori cu avionul, aveti nevoie de un bagaj cu lucrurile necesare in vacanta si de un bagaj mic, cu lucruri de folos in timpul calatoriei (o bluzita si pantaloni in plus, mancare, lichide, servetele, lucruri pentru igiena si schimb, in caz de nevoie etc.). Nu uitati jucariile, intre care sa puneti si o jucarie noua sau o tableta cu jocuri pentru a umple timpul de calatorie! Un troller pentru cabina ar fi ideal, deoarece, datorita rotilor, poate fi purtat usor, pe langa copii si alte bagaje.

Caruciorul este la fel de folositor in calatorii ca acasa daca aveti cum sa-l transportati. Trebuie sa stiti ca in avion nu este permis cu caruciorul, acesta va fi etichetat la check in si il puteti preda la urcarea in avion. Daca aveti de asteptat cu bebe in aeroport pentru transfer intre doua avioane, ar fi bine sa luati un portbebe.

Valiza mare trebuie sa fie una practic de manevrat, cu roti, incapatoare, dar nu voluminoasa. Copiii au nevoie de mai multe haine, deoarece se murdaresc repede, iar cateva randuri de hainute este necesar sa aveti in bagajul mare. Jucarii, scutece, ceaiuri sau medicamente strict necesare, cosmetice pentru bebe si alte lucruri pot fi puse in bagajul mare, alaturi de lucrurile parintilor.

Vacanta cu copiii nu va fi relaxanta, poate chiar obositoare. Ei va vor acapara atentia, dar puteti petrece placut sejurul alaturi de ei si sa va bucurati cat este posibil de calatorie si de meleagurile vizitate!
Faceti multe poze, veti ramane cu amintiri frumoase!

.

No Comments Found

Leave a Reply