Ce tip de miere de albine este mai bun?

Alaturi de polen crud, mierea de albine reprezinta unul dintre cele mai achizitionate tipuri de produse naturale. Acest lucru se datoreaza beneficiilor pe care mierea de albine le are asupra sanatatii noastre. Deoarece pe piata produselor apicole se gasesc mai multe tipuri de miere de albine, intrebarea din titlul acestui articol este adresata de foarte multe persoane care achizitioneaza produse apicole. Pentru ca nu se poate face un clasament in ceea ce priveste importante mierii de albine, iata care sunt beneficiile de care te poti bucura in functie de tipul de miere de albine pe care il utilizezi:

<li>Mierea de albine de salcam este unul dintre cele mai populare tipuri de miere de albine, acest lucru datorandu-se atat gustului irezistibil precum si beneficiilor pe care acest tip de miere de albine le are asupra organismului nostru. Problemele digestive, intarirea sistemului imunitar ori sporirea gradului de concentrare reprezinta doar cateva dintre beneficiile acestui tip de miere de albine.

  • Mierea de albine de padure este un alt tip de miere de albine foarte utilizata printre consumatorii de produse apicole. Datorita mineralelor pe care le are in componenta sa, mierea de albine de padure este recomandata pentru tratarea anemiilor si problemelor respiratorii.
  • Avand proprietati anti inflamatorii si anti septice, mierea de albine de tei este recomandata in tratarea racelii si a gripei.
  • Desi este mai putin utilizata, mierea de albine din sfecla de zahar are puternice proprietati antibacteriene.
  • Cu un gust amar dar in acelasi timp picant si cu o aroma foarte intensa, mierea de albine de castan poate fi utilizata cu succes in tratarea infectiilor urinare precum si a bolilor organelor digestive.
  • Un alt tip de miere de albine mai putin cunoscut dar foarte util in tratarea diverselor afectiuni este reprezentat de mierea de albine de floarea soarelui. Imbunatatirea circulatiei sangelui precum si intarirea sistemului imunitar sunt doar doua dintre beneficiile pe care folosirea de miere de albine de floarea soarelui le are asupra starii de sanatate.

 

Avand in vedere toate aceste avantaje dar si pretul de comercializare miere de albine pret care este mic in comparatie cu beneficiile oferite, recomand introducerea in alimentatia zilnica a produselor apicole, indiferent de natura acestora.

Descopera beneficiile produselor apicole.