Vine iarna,de unde iau anvelope?

Cel mai complex magazin virtual de cauciucuri auto noi din ţară. La noi găseşti anvelope de vara la cele mai bune preţuri. Înregistrează-te şi fii la curent cu cele mai noi produse şi promoţii.

Detalii de constructie de anvelopei:

Marcaje de importanta relativ redusa deoarece nu sunt bazate pe teste reglementate complet.

TRACTION, urmat de una din valorile: AA, A, B, C, denota capacitatea de franare a anvelopei pe doua suprafete: asfalt ud si beton ud. Acest indicator nu se refera la aderenta pneului la accelerare sau in viraje. Un cauciuc cu marcaj TRACTION AA este creditat de producator cu abilitati de franare la ud foarte bune. Acesta va avea de obicei in compozitie cauciuc si compusi cu aderenta ridicata.

TREAD WEAR, urmat de un numar de obicei de la 100 in sus se refera la rezistenta la uzura a anvelopei. Cu cat este mai mare acest numar, cu atat anvelopa va rezista mai bine in timp la uzura normala. Testele efectuate de producatori se desfasoara in conditii ideale iar ‘notele’, numerele (de exemplu: 240, 260 sau 300), sunt acordate pornind de la anvelopa considerata de referinta de catre producatorul respectiv, anvelopa care poate sa difere de la un producator la altul. Din aceste motive acest indicator are doar titlu informativ iar comparatia bazata pe el se face doar intre anvelope produse de acelasi grup industrial.

TEMPERATURE, urmat de o litera, A, B sau C. Se refera la capacitatea anvelopei de a disipa caldura si de a rula la viteze ridicate si temperaturi inalte. Pentru acordarea ratingului de temperatura se efectueaza doua teste standardizate, unul la 160 km/h si altul la 187 km/h. Simbolul A inseamna ca anvelopa a trecut ambele teste, B denota ca pneul a trecut doar testul la 160 km/h iar C inseamna ca anvelopa nu a trecut niciunul din testele respective.

Anvelopa este o suma complexa a unei multitudini de parti.

Succesul ei depinde de modul in care fiecare parte lucreaza impreuna ca un intreg. Este un produs extrem de avansat folosind o mare varietate de materii prime. De fapt, mai mult de 200 de parti componente merg in procesul de fabricare a unei anvelope moderne.

Aceste componente se impart in cinci grupe:

1. Cauciuc natural. Principalul component al straturilor benzii de rulare a anvelopei.

2. Cauciuc sintetic. Un element esential in benziile de rulare ale anvelopelor utilitarelor si 4×4.

3. Negru de fum si silica. Utilizat ca agent de consolidare pentru a imbunatati caracteristicile de uzura ale anvelopei.

4. Cabluri metalice si textile. Acestea compun scheletul anvelopei si garanteaza geometria si rigiditatea sa.

5. Numerosi agenti chimici. Confera proprietati speciale anvelopei precum rezistenta redusa la rulare sau aderenta foarte mare.

Anvelopele sunt singurele zone de contact pe care vehiculul îl are cu suprafata carosabila.Va invitam sa descoperiti ce sunt într-adevar anvelopele – o componenta cruciala, de mare calitate si înalta tehnicitate a sasiului, special destinata pentru a deservi autoturismele moderne care circula cu viteze mari. Anvelopele nu numai ca trebuie sa se potriveasca la diverse sisteme de suspensie si sa raspunda precis la comenzile directiei, ci trebuie în acelasi timp sa fie silentioase si durabile. Mai presus de toate, pentru ca vehiculul sa ruleze în siguranta, anvelopele trebuie sa faca fata fortelor extreme exercitate asupra acestuia – la frânare, accelerare sau în viraje. Aceasta este cu atât mai important atunci când drumul este ud si alunecos sau acoperit cu zapada si gheata..

Un comentariu Adaugă-l pe al tău
  1. Parca au preturi ok, cel putin raportat la cele de anul trecut…eu oricum am sursa mea, desi nu cred c-o sa mai fie nevoie, cele luate iarna trecuta fiind in continuare intr-o stare buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *