Vreau sa muncesc

Ce bine era inainte de asa zisa criza financiara orice om care era in campul munci avea de unde sa aleaga un loc de munca.Daca nu-ti convenea intr-o parte mergeai in alta parte si aveai de unde alege in functie de meseria pe care o aveai.Acum e mai greu,e mult mai greu.Cine are un loc de munca trebuie sa tina de el si cu dintii ca nu stie ziua de maine ce se poate intampla.Am ajuns in situatia sa facem orice pentru un loc de munca.

Departe de imbulzeala de anul trecut, bursa locurilor de munca din acest an din Bucuresti a debutat cu oameni asteptand tacuti la coada, cu increderea ca vor gasi ceea ce cauta. Vestea buna este ca numarul de joburi scoase la concurs s-a dublat fata de anul trecut. Vestea mai putin buna este ca locurile de munca oferite sunt aproximativ aceleasi cu cele inregistrate saptamanal la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) si pe care nu le ocupa nimeni.

Mai putini ca anul trecut, somerii Capitalei s-au trezit de dimineata si s-au asezat in fata Palatului Copiilor, asteptand deschiderea bursei.
In prima ora, cateva sute de persoane trecusera deja pragul cladirii si alte aproximativ 200 isi asteptau randul. Anul trecut participarea a fost de 4.000 de persoane, iar in acest an organizatorii se asteapta la un numar similar de vizitatori.Afara oamenii asteapta cu incredere ca vor gasi ceea ce cauta la acest targ de joburi. “Daca nu speram ca-mi gasesc ceva de lucru, nu ma mai trezeam de dimineata sa stau aici la coada”, spune un domn intre doua varste.

5 thoughts on “Vreau sa muncesc

 1. Am ajuns la concluzia ca lipsa locurilor de munca este o foarte buna manipulare. Nu cred ca un om ce vrea sa munceasca nu gaseste, poate nu cu o remuneratie corespunzatoare, dar totusi….
  Multi patroni isi ameninta angajatii cu faptul ca „la poarta sunt cateva sute ce vor sa le ia locul”. Sa fie chiar asa?
  In ultimii ani prea putini oameni vor cu adevarat sa munceasca, cei mai multi vor serviciu nu munca.
  Nu vrea sa fiu inteles gresit, insa criza este mai mult in mintea noastra decat in realitate, si cred ca cineva, puternic, are un mare interes din toata povestea asta.
  P.S. Mai vrea cineva sa mearga la tara sa munceasca pamantul?

 2. Derscanu, da sunt oameni care prefera sa se duca la tara sa munceasca pamantul decat sa mai stea in orasele astea de rahat. Cum sa fie treaba asta cu mentalitatea noastra, can din jurul nostru sunt desfiitnate SPITALE, de care are nevoie o multime de oameni, iar acei oameni asta au facut toata viata lor, asta este munca lor de o viata, spitalul, unde sa se duca daca sunt dati afara? ce sa faca? crezi ca ( dau un exemplu), au pierdut jobul de 12 milioane, pentru a se duce pe piata pt. un salariu de 4-5 milioane, iar munca sa fie mai multa? NU cred!!!. Probabil tu nu sti cum este sa fi in astfel de situatii…..

 3. @Blogul Unui Motrean
  Ba stiu. Sunt angajat in sistemul bugetar, am un salariu de 1100 lei lunar, si am trei persoane in intretinere. Nu stiu sa fur, sa fac specula sau alte alea, nici la bursa nu joc. Deci imagineaza-ti ca stiu. Si as pleca oricand la tara daca as avea un petic de pamant al meu.
  Eu nu am zis sa mearga cineva la tara si sa fie sluga altuia, ci sa munceasca pamantul sau. Regret daca nu m-am exprimat bine.

Comments are closed.