Personale

Vreti sa scapati de jungla urbana? Duceti-va la munte!

Nu-i asa ca v-ati saturat sa va petreceti weekenduurile prin cartierele-dormitor cu blocuri ca niste cutii ale Bucurestiul cenusiu, care e posomorat chiar si primavara, stand cu ochii in televizor? Nu-i asa ca uneori va vine cheful sa lasati totul balta si… si sa ce? Ei, daca intr-adevar doriti sa evadati dintre cutii (blocul in care locuiti, blocul in care aveti biroul – si supermarketul tot o cutie e!), duceti-va in excursii la munte. Merita intotdeauna, pentru ca apropierea de natură „topeste” stressul, senzatiile de anxietate si chiar starile depresive, pe care oamenii ccondamnati sa locuiasca in marile aglomerari urbane le resimt din ce in ce mai des si cu mai multa intensitate.
Merita intotdeauna, pentru ca muntii sunt mereu aceiasi si, in acelasi timp, de fiecare data altfel – intotdeauna veti gasi ceva nou de vazut si de explorat. Muntele va asteapta si va primeste intotdeauna cu drag, oferind tuturor clipe de neuitat si relaxare. Pana ajungeti sus, pe „creasta muntilor caruntilor”, unde va veti putea simti asemeni voinicilor lui Negru Voda, cei cu frunti late „si cu plete lungi pe spete”, vorba cantecului, veti trece prin paduri. Bucurati-va de ele: copacii de la poalele muntelui ofera fructe, iar cei mai de sus ofera umbră si aer proaspat, adica protectie, relaxare si confort. Bucurati-va de flori si de iarba – inchideti telefonul mobil si tolaniti-va! Bucurati-va si de apa rece si proaspata de izvor si de aerul tare si curat al muntelui, care va va curata plamanii! Bucurati-va de urcus, pentru ca va ajuta sa scapati de kilogramele in plus, iar timpul petrecut la o altitudine mare stimuleaza organismul. Ei da, inaltimile accelereaza metabolismul si energizeaza! Si, odata ajunsi sus, veti putea admira privelisti sublime! Pe bune, timpul petrecut pe munte stimuleaza starile de bine, hraneste si corpul, si sufletul!

Cum, nu stiti unde sa va duceti? Vai, dar sunt atatea locuri faine de vazut!
Puteti sa va duceti in Apuseni, sa descoperiti Muntele Gaina, Valea Ribitei si Podul de la Grohot. Puteti sa va duceti in Maramures, in Muntii Rodnei si sa va plimbati cu mocanita pe valea Vaserului. Sau urcati pe Ceahlau, sa vedeti cascada Duruitoarea, sa inoptati la Cabana Dochia si sa urcati prin junepenis pana sus pe Varful Toaca! Iar daca vi se pare prea departe, nu uitati ca este aproape. Puteti urca in masivul Piatra Mare, unde sunt zeci de trasee frumoase de dificultate usoara si medie, pentru a va bucura de: Canionul 7 Scari, Cascada Tamina, Pestera de Gheata, Prapastia Ursilor, Sirul Stancilor sau Piatra Scrisa.

Puteti urca pe masivul Ciucas, ca sa aflati de ce este supranumit „Muntele lui Goliat”. Puteti bea un cei cu rom la Cabana Curmatura din masivul Piatra Craiului si, bineinteles, puteti urca pe Jepi. Iar pe partea cealalta a Vaii Prahovei va asteapta Muntii Baiului, cu culmea Zamora si Varful Sorica.
Daca nu v-ati hotarat inca unde sa va duceti, dati o tura la sediul Oxigen Tour, situat pe Bulevardul Gheorghe Sincai, nr. 9, bl. 3, sc. A, ap. 6, Bucuresti (program: Luni-Vineri: 10:00 – 19:00), dati un telefon la 0771 465 864 sau trimiteti un e-mail pe adresa contact@oxigentour.ro.

.

No Comments Found

Leave a Reply