Psihoterapia, spovedanie fara canon si antrenament decisiv pentru viata

Omul nu ar avea nevoie de psiholog Bucuresti daca familia si prietenii l-ar accepta asa cum este si l-ar asculta fara sa-l intrerupa brutal. La ce se refera intreruperile brutale? Iata cateva exemple sa vedeti cat de rau pot rani:

-“Suferi fiindca meriti asta. Este o consecinta a greselilor tale, la ce te mai plangi?” Ascultatorul nu ia in calcul faptul ca sunt si situatii care nu pot fi controlate de cel in cauza. Sa admitem ca a gresit, dar cand ne solicita ajutorul nu este cazul sa-l consolam acuzandu-l.
-“Esti un fel de Ion Anapoda. Mai intai intra in randul lumii si pe urma vei vedea ca nu ti se mai intampla lucruri neplacute!” Nimeni nu are dreptul sa incerce sa uniformizeze personalitatile diferite, nici macar teoretic.
-“Te invat eu ce sa faci ca am experienta”. Cel care se ridica deasupra problemelor si este paralel cu acestea nu are dreptul sa ofere solutii.
Un psiholog profesionist, cum este Florentina Matreata, dedicat profesiei, are infinita rabdare sa asculte oamenii cu probleme fara sa-i intrerupa. Mi s-a intamplat de multe ori sa ascult ore in sir confesiunile unor oameni incercati de viata, fara sa pot spune ceva. Fie ca ne aflam fata in fata, fie la telefon sau prin retelele de socializare, nu am fost capabila sa spun absolut nimic, dar confesorul stia ca-l ascult cu atentie si ca voi duce secretul cu mine in mormant.
-Iti multumesc ca m-ai ascultat, imi spuneau ei la sfarsit, desi nu deschisesem gura. M-am descarcat sufleteste, nici nu realizezi cat de mult m-am usurat.

La fel face si psihologul: nu te judeca, nu te corecteaza, nu se ridica pe un piedestal deasupra ta, ci vine alaturi de tine si te asculta cu atentie. Datorita pregatirii de specialitate el face mai mult decat sa te asculte fara sa te intrerupa si sa te accepte cu defectele si calitatile tale. Te conduce catre radacina raului atunci cand ea exista si iti da putere sa o retezi sau te face sa intelegi mersul vietii si sa-l intelegi asa cum este.

Psihologul te antreneaza cu determinare sa obtii victoriile vietii, dar sa accepti cu barbatie si infrangerile.
Prin tot ceea ce intreprinde el transfera propira empatie asupra pacientului sau ajutandu-l sa dovedeasca maxima intelegere fata de oamenii si evenimentele din jurul sau.
Mersul la psiholog nu este nici o moda, nici un moft, ci o necesitate, fiindca nevoia de ajutor de specialitate nu poate fi contestata, iar oamenii care stiu sa asculte fara sa te intrerupa agresiv sunt pe cale de disparitie. Chiar daca ai norocul sa gasesti o asemenea persoana, ai nevoie si de terapie comportamentala prescrisa de un specialist.

Florentina Matreata este specialistul potrivit, iata ce o recomanda:
-licenta si masteratul in specialitate
-cursurile de formare in domeniu
-este un profesionist care respecta etica profesiei (pastrarea confidentialitatii, conducerea pacientului catre identificarea problemei cu multa rabdare).
Nu negati nevoia de psiholog fiindca acesta este o solutie paguboasa, ci programati-va la Florentina Matreata unul dintre cei mai buni psihologi din Bucuresti!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *