Fără categorie

Sa ii asiguri bunicului un loc la cel mai bun camin de batrani privat inseamna ca iti pasa

Sa le aratam nepasare, dupa ce ne-au tinut in brate cu multa iubire, ne-au spus povesti si ne-au copt painea pe vatra reprezinta un pacat de neiertat! De la o varsta, batranul necesita supraveghere asemenea unui copilas, fiindca nu mai are putere si stabilitate, in plus se imbolnaveste des, necesita ingrijire medicala speciala.

Cel mai dureros este insa, cand cade undeva prin casa sau curte, departe de telefonul mobil si nu vine nimeni sa il ridice, iar el poate ingheta acolo. Cate cazuri tragice de acest tip nu au fost?
Batranul a iesit pe ninsoare sa aduca lemne in casa, a alunecat pe gheta, a cazut, nu a mai putut sa se ridice si l-au gasit peste cateva zile inghetat si acoperit de zapada.
Intr-un camin de batrani privat nu se va intampla niciodata asa, fiindca:
-aici batranul nu face treaba si nu depune eforturi supraomenesti sa incalzeasca locuinta, sa isi aduca apa, sa isi sape gradina sau sa faca aprovizionarea. Totul este asigurat, de la cele trei mese principale pe zi si cele doua gustari, pana la spalatul hainelor si lenjeriei si curatenia din camere.

-batranul este permanent monitorizat, iar daca a cazut este ridicat imediat, consultat si i se ofera tratamentul de care are nevoie.
-la azil, bunicul nu se simte parasit sau al nimanui, fiindca toti cei care se afla acolo alcatuiesc o familie frumoasa. De ziua lui el devine centrul atentiei, fiindca i se organizeaza sarbatorirea zilei de nastere. Cu ocazia marilor sarbatori se organizeaza mese festive.

-batranul este consultat, in cazul in care se simte rau, i se da un tratament potrivit si mai ales este supravegheat sa il ia la timp.
Mi se pare corect ca dupa 40 de ani de munca, orice om sa nu mai faca nimic, ci doar sa se bucure de viata si sa aiba grija de el, in masura posibilitatii.
-azilul prezentat mai sus seamana cu un hotel de cinci stele dintr-o renumita statiune turistica internationala. Pretutindeni domneste luxul, confortul este la el acasa, asa se explica preturile cuprinse intre 2500 de eli si 35 000 de lei. Pe hol sunt asezate covoare scumpe in culori vesele, fotoliile aliniate pe hol ofera confort la suprlativ, televizoarele din camere sunt de ultima generatie, totul pare un vis.

Aici batranii nu sufera, fiindca in parc au cele mai frumoase flori, iar vara pot inota in piscina turcoaz.
Exista si o sala speciala in care ei pot juca jocuri de societate sau socializa, dar ce sa mai zicem de sala cu aparate de gimnastica?
Totul a fost gandit sa ii bucure si sa le usureze batranetea. Apartinatorii ii pot vizita oricand si pot verifica permanent conditiile in care traiesc batranii aici. Acesta transparenta demonstreaza faptul ca grija pentru batrani primeaza si ca personalul isi da toata silinta sa usureze suferintele si tristetea batranilor care vin aici. Batranii sunt tristi si tematori, iar aici sunt ajutati sa uite de frica de moarte si de durere.
Batranii pierd puterea, dar ne pot ajuta cu intelepciunea lor, de aceea trebuie sa ii ingrijim si sa le oferim cele mai bune conditii de viata.
La caminul de batrani se vor simti ca acasa si ii puteti vizita mereu.

No Comments Found

Leave a Reply